Oculus Bağımsızlığını İlan Ediyor: İşte Santa Cruz

Oculus'tan oyun severlere müjdeli haber: Tamamen kablosuz Santa Cruz VR başlık geliyor.

Son iki yıl içinde bir anda trend haline gelen sanal gerçeklik gözlükleri, sonrasında durulmuş ve ilk jenerasyonlarının ardından yeni versiyonlar için geliştirilme sürecine girmişti. HTC Vive, Oculus Rift ve PlayStation VR ile oyuncular tarafından ilgiyle takip edilen bu teknolojik oyuncaklar, yakında bir kez daha teknoloji gündemini sarsacaklar. Zira yavaş yavaş kablolu yapılarından kurtuluyor ve bağımsızlıklarını ilan ediyorlar.

Geçtiğimiz temmuz ayında HTC'nin tamamen bağımsız yeni sanal gerçeklik başlığı VIVE Standalone'u duyurmasıyla, artık PC veya cep telefonuna bağlı olmaksızın sanal gerçeklik dünyasına adım atabileceğini duyan oyun severler, şimdiden heyecanlı bekleyişe girdi bile. Elbette yeni nesil sanal gerçeklik dünyasının kapılarını aralayan yalnızca HTC değil, burada Oculus'un da önemli çalışmaları bulunuyor. Oculus'un yeni duyurduğu Santa Cruz VR da tam olarak böyle bir şey.

Şimdilik "Santa Cruz" kod adıyla anılan yeni Oculus VR, tamamen kablolardan bağımsız bir yapıya sahip. Bir başlık ve iki adet Touch adında kontrolörden oluşan Oculus Santa Cruz, böylece kullanıcılara tamamen bağımsız bir oyun keyfi sunmayı amaçlıyor.

Oculus Santa Cruz, şu an prototip aşamasında, ancak son haline oldukça yakın diyebiliriz. Zaten sizler de yukarıdaki videoda görebiliyorsunuz. Cihazın ne zaman son kullanıcılar için hazır olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Okuyucu Yorumları