PS5’e SSD nasıl takılır?

PlayStation 5 ve PlaytStation 5 Slim’in depolama alanı nasıl artırılır, PS5’e SSD nasıl takılır? Yine rehber niteliğinde bir inceleme: Western Digital’in soğutucuyla güçlendirdiği 2 TB kapasiteli WD_Black SN850X testte!

Evet, PlayStation 5 bir kez daha yanımda ve yine ona küçük bir operasyon yaptık. Hatırlarsanız daha önce PlayStation 5’in depolama alanını WD’nin 1 TB kapasiteli M.2 SSD disk ile genişletmiştik, nasıl yapıldığını da bir video ile anlatmıştık. Bu defa bunu konuğumuz WD’nin yeni diski Black SN850X ile 2 TB’a çıkardık.

Wester Digital’in yeni WD_Black SN850X SSD’si hem PS5 ve PS5 Slim için güzel bir ekürü olduğu gibi, PC’ler için de önemli bir bileşen. M.2 2280 form faktörüne sahip disk, arayüz olarak PCI Gen4 x4’ü kullanıyor. NAND belleği, 112 katmanlı 3D TLC olup, denetleyicisi Western Digital’in kendisi tarafından tasarlanan DRAM’siz bir denetleyiciden oluşuyor.

Elimizdeki modelin kapasitesi 2 TB olurken, ayrıca 1 TB ve 4 TB seçenekleri de var. Ancak bu üzerindeki soğutucu, sadece 1 ve 2 TB ile geliyor; 4 TB’lık olanında yok. Bu soğutucu önemli. Özellikle PlayStation 5 ile kullanacaksanız tercih sebebi.

WD_Black SN850X SSD performansı gayet yerinde. Detaylı videoyu kanala yükledik. Oradan da izleyebilirsiniz.