Apple büyük tablet marketinde!

Steve Jobs'un inatla karşı çıktığı "daha büyük iPhone" gerçek oldu; şimdi de "büyük iPad" geliyor!

iPad de büyüyor!

Söylenenlere göre Apple, 12.9 inç'lik bir iPad'i önümüzdeki yılın başlarına hazırlamak ile uğraşıyor. Çıkacak olan böyle bir tabletin en büyük amacı, Microsoft'un ilk büyük ekran tableti 12 inç'lik Surface Pro 3'e rakip oluşturmak gibi gözüküyor.

Bloomberg'in haberine göre, Apple bu tableti 2015 yılının ilk çeyreğinde satışa sunacak ancak bunun dışında çok fazla bilgi bulunmamakta. Bloomberg'in de belirttiği gibi, Apple'ın şu anda markette bulunan 9.7 inç'lik iPad Air ve 7.9 inç'lik mini sürümü tabletlerin satışları geçtiğimiz yıl oldukça durağandı ve satışlarda bir azalma yaşanmaktaydı.

Haberin söylediğine göre Apple, "en az bir yıldır sağlayıcılar ile beraber çalışarak bir grup büyük tablet geliştirmek" ile uğraşmaktaydı. Bu durum da, Apple'ın bu tablet üzerinde Surface Pro 3'ün 20 Mayıs'taki tanıtımından daha önce çalışmaya başladığı göstermekte.

Büyük boyutlu tablet marketine girmek, Apple'ın iPad serisi için bir büyüme fırsatı olabilir. Ancak, büyük ekran tablet marketinin nasıl bir kullanıcı haznesine sahip olduğu henüz belirgin değil. Microsoft, Surface Pro 3'ün satış grafiklerini henüz yayınlamadı ve tabletin yeni marketlere giriş işlemi halen sürmekte. Yeni tablet şimdilik olumlu tepkiler almakta ve bu durum, Apple'ın kullanıcı tabanının da aynı tepkiyi vermesi halinde, Apple'ın markete girmesini oldukça kârlı bir hale getirebilir...

Okuyucu Yorumları