iOS 7 ve fazlası resmi olarak tanıtıldı!

Apple kullanıcılarının susuzluğunu giderecek, baştan aşağı yenilenen iOS 7 resmi olarak tanıtıldı!

...Ve karşınızda iOS 7!

Apple'ın yıllık geliştirici etkinliği WWDC'de beklenen oldu ve şirket, baştan aşağı yenilenen iOS 7, yenilenen OS X ve gözden geçirdiği ürünlerini tanıttı. Sonbahar aylarında iPhone 4 ve sonrasına, iPad 2 ve sonrasına sunulacak olan iOS 7'yi geliştiriciler bugünden itibaren edinebilecekler.

Apple CEO'su Tim Cook'un "iPhone çıktığından beri iOS'a yapılan en büyük değişiklik" sözleriyle tanımladığı iOS 7 güncellemesi, mobil işletim sisteminin tasarımını tam anlamıyla yeniliyor. Değişen öğeler arasında simgeler, uygulamalar arasında saydamlık (örneğin klavyenin arkasındaki resimleri görebilme) var. Bunun yanında yeni tasarım size farklı ekranlar arasında daha tutarlı bir görünüm sunuyor.

Yeni iOS 7'nin tasarımını galerimizde yakından görün!

Apple'ın iOS arayüzüne yıllardır alışanları şaşırtacak olan yeni tasarımda Control Center, en önemli yeniliklerden bir tanesi. iPhone veya iPad'de yukarı sürükleyerek çağırabildiğiniz ekran, cihazınızla ilgili birçok ayarı ekrana getiriyor. Bu ayarlar arasında çalan müziği kontrol etme, ekran parlaklığını ayarlama, bağlantıları açıp kapama, feneri açıp kapama ve fazlası var.

Yenilenen çoklu görev sayesinde Apple'a göre uygulamalar arasında gerçek bir çoklu görev özelliğine sahip olacağız. Firma bu yeniliğin pil ömrüne etki etmediğini iddia ediyor.

App Store'da yapılan yenilikler ise uygulama ararken bize yeni seçenekler sunacak. Örneğin uygulamaları yaşına göre aratabilecek veya bulunduğumuz konumdaki popüler uygulamaları kolayca listeleyebileceğiz

Yenilenen Safari, Airdrop, Photos, Siri ve fazlası

Yenilenen Safari, Airdrop, Photos, Siri ve fazlası

Yeni sekmelerle (artık 8 sekmeyle sınırlı değilsiniz), arayüzle ve ebeveyn denetimleriyle yenilenen Safari'de bağlantı paylaşma, yer imleri, okuma listesi gibi işlevlerde geliştirmeler yapılmış. Sekme eşitleme işlevi sayesinde telefonda kaldığınız yeri masaüstünde okumaya devam etmeniz mümkün.

iOS 7'ye geleceği bir süredir konuşulan AirDrop ise etrafınızdaki kişilerle "telefonu dokundurmanıza gerek kalmadan" içerik paylaşmanıza izin veriyor. Bunun için karşınızdaki kişinin de iOS 7'ye sahip olması, paylaştığınız uygulamanın "Share Sheet" işlevini desteklemesi gerekli.

Yenilenen uygulamalar arasındaki kamera uygulaması, yenilenen arayüzünün yanı sıra canlı önizleme sunan yeni filtre seçenekleri sunuyor. Gözden geçirilen bir başka uygulama Photos ise "Moments" ile fotoğraflarınızı kategorilendiriyor. Bu sayede fotoğraflarınızı bulmak biraz daha kolay hale geliyor.

Arayüzü yenilenen Siri'nin sesi de daha akıcı bir etkileşim için güncellenmiş. Artık bayan veya erkek sesleri arasında seçim yapmanız da mümkün. Twitter, Bing, Wikipedia ve hatta Bing'den arama sonuçları, Siri ile entegre edilmiş.

Otomobillere özel yeni iOS arayüzü, cihazınızın ve Siri'nin aracınızla sıkı bir biçimde bütünleşmesini sağlıyor.

Apple, böylelikle yıllardır değişmeyen ve kullanıcılarını yavaşça bıktırmaya başlayan iOS arayüzünü yepyeni bir görünüme büründürmeyi başarmış görünüyor. Önümüzdeki aylarda rakip platformlarla kıyasıya bir yarış içine girecek olan iOS 7'ye Windows Phone ve Android'den nasıl bir cevap geleceğini bizler de merak ediyoruz.

iOS 7'yi galerimizde yakından inceleyin!

OS X 10.9 Mavericks, Macbook Air, Mac Pro

OS X 10.9 Mavericks, Macbook Air, Mac Pro
Mac Pro 3 sene sonra baştan aşağı değişti

San Francisco'daki Apple etkinliğinde tek konuşulan tabi ki iOS 7 olmadı. İşte WWDC'de ortaya çıkan OS X Mavericks, yeni Macbook Air ve yeni Mac Pro.

OS X 10.9 Mavericks

OS X 10.8 Mountain Lion'ın yerini alacak olan OS X 10.9 Mavericks, sekmeli finder pencereleri, geliştirilmiş çoklu ekran desteği, Safari'de yapılan optimizasyonlar ve performans geliştirmeleri gibi yeniliklerle geliyor. iCloud keychain, kredi kartı detaylarınızı tarayıcınızda saklıyor. Yenilenen uyarılar ise OS X'in iOS cihazlarından push uyarıları almasına izin veriyor.

MacBook Air artık Haswell'li

Apple, WWDC'de yeni MacBook Air serisini de tanıttı. Yeni Air'ler beklendiği gibi Intel'in en son Haswell işlemcilerini kullanıyor ve bu sayede uzun bir pil ömrü vadediyor. Apple'a göre bir gün sizi idare edecek pil ömrü sunan yeni MacBook Air'ler'in Wi-Fi standartları da üç kat daha yüksek performans sunabilen 802.11ac ile güncellenmiş. 11 ve 13 inç'lik modeller halinde sunulacak yeni notebook'lar, sırasıyla 9 ve 12 saat pil ömrü sözü veriyor. Şu andan itibaren ABD'de satışa sunulan iki modelin diğer bölgelerde ne zaman bulunabilir hale geleceği açıklanmadı.

11 inç'lik modelin yurtdışı fiyatı 999 dolardan başlarken, 128GB'lık 13 inç model 1099 dolardan başlıyor.

Yeni Mac Pro göründü

2010'dan bu yana en önemli yeniliği gören Apple'ın masaüstü bilgisayarı Mac Pro, 12 çekirdekli 256 bit Intel Xeon işlemcisiyle çalışıyor ve 1.866MHz DDR3 RAM'e sahip. 1.25Gbps okuma hızına ulaşabilen bir flaş depolama birimine sahip yeni Mac Pro, Apple'a göre verileri eski Mac Pro'dan 10 kat daha hızlı okuyor. AMD FirePro GPU'larıyla güçlendirilen yeni bilgisayar, üç 4K ekranı aynı anda besleyebiliyor. Cihazın genişlemesine izin veren portu ise 20Gbps'lik Thunderbolt 2. Pro'nun üzerinde USB 3.0, HDMI çıkışı ve gigabit ethernet mevcut.

Bu sene çıkacak olan Mac Pro için Apple herhangi bir fiyat açıklamadı.

Okuyucu Yorumları