İşte AMD'nin yeni ekran kartları!

AMD, yeni ekran kartlarını ve fazlasını Münih'te ortaya çıkardı!

İşte AMD'nin yeni kartları!

AMD, Los Angeles'ta dünya çapında binlerce oyunseverin internet üzerinden canlı izlediği, Microsoft, EA ve Oculus şirketlerinin de katıldığı bir etkinlikte yeni nesil AMD Radeon grafik kartlarını duyurmuş ve biz de AMD'nin yeni nesil grafik kartlarının sahip olduğu özellikleri sizlere duyurmuştuk. Ancak bununla yetinmedik elbette ve bu etkinlikle eşzamanlı olarak yine AMD tarafından Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen özel etkinlikte CHIP Online olarak yerimizi aldık.

Düzenlenen etkinlikte AMD'nin Radeon 300 serisi altında sunduğu R7 360, R7 370, R9 380, R9 390 ve R9 390X grafik kartlarının yanı sıra, önümüzdeki günlerde isminden bir hayli söz ettirecek gibi duran AMD Radeon R9 Fury X ve onun "minik" kardeşi R9 Nano'yu yakından tanıma fırsatı bulduk. Bunlar arasında son iki saydığımız grafik kartının önemi büyük zira bunlardan R9 Fury X sıvı soğutması bir yana yüksek işlem performansıyla dikkat çekiyorken, bir diğeri olan R9 Nano ise tabiri caizse el kadar boyutuyla büyük işler başaracak özelliklerin sahibi.

Önümüzdeki günlerde AMD'nin bu yeni bombalarıyla ilgili sizlere ayrıntılı bilgiler vermeye devam edeceğiz ve AMD Radeon R9 Fury X'in detaylı test notlarını ileteceğiz, ancak o zamana dek daha önce sizlere aktardığımız kartların sunduğu teknolojilerin yanı sıra şimdi teknik özelliklerini de detaylı bir şekilde sizlerle paylaşabiliriz.

AMD'nin yeni grafik kartlarının Dolar bazındaki beklenen fiyatları ise şöyle:

AMD Radeon R9 Fury X: 679 dolar
AMD Radeon R9 390X: 459 dolar
AMD Radeon R9 390: 359 dolar
AMD Radeon R9 380: 219 dolar
AMD Radeon R7 370: 169 dolar
AMD Radeon R7 360: 119 dolar

Okuyucu Yorumları