Microsoft'un güzel asistanı yetenekli çıktı

Microsoft'un Siri'ye rakip olarak telefonlarına yerleştireceği Cortana'nın yetenekleri kıskandırıyor

Cortana "alev alev" geliyor!

Microsfot'un Siri'ye rakip olarak hazırladığı dijital asistanı Cortan hakkındaki detaylar ortaya çıkmaya başlıyor. Microsoft'un çok popüler olan Halo serisi video oyunlarında arz-ı endam eden bir dijital asistan hanım kızımız olan Cortana, bu oyunlarda kazandığı popülaritesi sayesinde Windows Phone'larda da dijital asistanlık görevini yürütecek. Halo 4'te Cortana'yı seslendiren aynı ses sanatçısı ile çalışan Microsoft böylece Cortana'nın karakterini de Windows telefonlara aynen taşımış olacak.

Ortaya çıkan özelliklere göre Cortana Windows Phone 8.1 güncellemesi ile telefonlara yerleşecek. Bing arama motorunun yerini alacak olan Cortana, aramalar için tabii ki yine Bing'i kullanacak.

Cortana telefonda dairesel bir animasyon olarak belirecek. Rengi ise telefon kullanıcısının tema seçimine uygun olarak değişebilecek. Microsfot'un şimdilik Cortana'nın seksi bedenini telefonlara yüklemekten çekindiği görülüyor ancak Cortana olumlu eleştiriler alacak olursa, Microsoft'un isteyen kullanıcılar için Halo 4'te tanıştığımız seksi kadın bedenine sahip Cortana'yı da bir arayüz alternatifi olarak telefonlara yüklemesi olası.

Peki Cortana, bizim için neleri yapacak; ne kadar yetenekli? Haberimizin ikinci sayfasında...

İşte Cortana'nın yetenekleri...

İşte Cortana'nın yetenekleri...

Cortana'nın sorulan sorulara göre duygusal tepkiler vermesi de mümkün olacak ancak bunun nasıl çalışacağı henüz belli değil. Cortana aynı Siri'de olduğu gibi kullanıcıya ismiyle hitap edecek. Kullanıcının izin vermesi halinde, mesajlarını okuyacak, ilgilendiği haberlerden bahsedecek ve tüm bu içerik hakkında interaktif etkileşim gösterecek. Eğer kullanıcıya gelen mesajlarda "yarın mutlaka görüşelim" gibi bir ifade okuyacak olursa, kullanıcıya bu kişiyle bir randevu tertip etmek isteyip istemediğini soracak ve cevaba göre, randevuyu organize edip, karşı tarafa da bilgi gönderecek. Gerekli alarmları kuracak.

Cortana zaman içinde kullanıcının zevklerini ve tercihlerini öğrenecek. Ev ve iş adresi gibi verileri bilecek. Bu adreslere giden yollardaki trafik verilerini inceleyecek, kullanıcıyı trafik sıkışıklıkları gibi durumlardan önceden haberdar edecek. Kullanıcı isterse, onun ulaşılmaz olmasını sağlayacak, telefonların çalmamasını sağlayacak veya sadece istenen kişilerden gelen telefonların çalmasını mümkün kılacak. Kişisel asistan olarak kullanıcının borsadaki hisselerini takip edecek, hava durumu hakkında uyarılarda bulunacak hatta kullanıcının ruh durumuna uygun müzik tavsiyelerinde bulunacak.

Bakalım Microsoft bu planlarını Windows Phone 8.1 ile gerçeğe dönüştürebilecek mi yoksa herkesin kulağına "rüya sevgili" gibi gelen Cortana mucizesi bir başka bahara mı kalacak?

Okuyucu Yorumları