Nokia cep mesajlarına renk katmaya hazır!

Nokia'nın yeni patent başvurusu klasik cep mesajlarına renk katacak; hem de gerçek anlamda...

Nokia SMS'i değiştiriyor!

Artık arkadaşlarınızla, ailenizle ve sevdiklerinizle konuşurken o anki ruh halinizi daha iyi anlatabileceksiniz. Nokia'nın patentini aldığı bu yeni mesajlaşma yönteminde aradığınız kişinin telefonunda ruh halinizi anlatan rengin görünmesini sağlayabiliyor ve kısa mesajlarınızı gülen suratlarla doldurabiliyorsunuz.

Nokia patent başvurusunda ışıklı mesajlaşmayı "konuşurken veya konuşurken kullanıcının ruh halini karşıya aktarmasını sağlayan bir yöntem" olarak tanımlıyor ve ekliyor: "Işıklı mesajlaşma iletişimin tonunu belirler. İnsanlar farklı renklere farklı duygusal tepkiler verir."

Patente göre mesajınızı yazdıktan sonra gönderme tuşuna bastığınızda veya arama yaptığınızda telefon sizden bir renk seçmenizi istiyor. Bu renk arama sırasında aktarılıp karşı tarafın ekranında veya tuş takımında görünebiliyor. Yani bu patent hayata geçerse kızdığınızda kıpkırmızı bir mesaj atabilecek, üzgün olduğunuzda ise mavi bir arama yapabileceksiniz. Ama bunun için Nokia'nın konsept telefonu Aeon'u beklememiz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları