Snapdragon 820'li telefonlara hazırlanın!

4K video oynatabilen, daha hızlı Snapdragon 820 işlemcili telefonların akınına hazır mısınız?

Snapdragon 820'ye hazır olun!

Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 820, yüksek bağlantı hızı ve üst seviye işlevleriyle amiral gemisi telefonların vazgeçilmezi olacak. Mobil işlemci, yakında duyurulacak telefonlarda yer alacak.

Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf, Snapdragon 820'yi kullanan telefonların çoğunun Mart'ın başındaki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacağını söylüyor. Bu telefonların ilk sıralarında ise muhtemelen Samsung'un Galaxy S7'si yer alacak. Galaxy S7'nin bazı modellerinin Snapdragon 820'yle gelmesi bekleniyor. İlk Snapdragon 820'li telefon olan LeTV LeMax Pro, Ocak ayındaki CES'te LeEco tarafından tanıtılmıştı.

MWC'nin ardından Snapdragon 820'li daha fazla ceple tanışacağız. Bu telefonlar yılın ikinci yarısında satışa sunulacaklar.

Qualcomm, başarısız sayılan Snapdragon 810'u geride bırakıp yeni işlemcisiyle yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Snapdragon 820, daha uzun pil ömrü, daha yüksek veri hızı gibi yeteneklere sahip. 802.11ac Wi-Fi'den 2-3 kat daha hızlı WiGig teknolojisini ilk destekleyen işlemci Snapdragon 820 olacak. Entegre Adreno 530 GPU sayesinde 4K video oynatabilen işlemci, 25MP'e kadar kameraları destekleyecek. Qualcomm'un özel "Kyro" 64-bit işlemcisini temel alan Snapdragon 820, dört çekirdekli yapılandırmalarda 2,2GHz'e kadar çıkabiliyor.

Okuyucu Yorumları