Acer Swift 7 İncelemesi

Acer'ın dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı iddiasıyla dikkat çeken Swift 7 elimizde!

CHIP Online Notu 89
  • Şık
  • Çok ince
  • Sessiz
  • Parlak ekran
  • Pil ömrü
  • Geniş touchpad
  • Stereo hoparlörler
  • Güzel performans
  • Ekran dokunmatik değil
  • Bağlantı seçeneği dar
  • Klavye arka aydınlatmalı değil

Acer'ın yakın zamanda tanıttığı ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Swift 7, sonunda inceleme masamızdaki yerini aldı. Ülkemizdeki ilk incelemesini gerçekleştireceğimiz Swift 7, gerçekten de şık görünüyor, ancak ondan daha önemli bir özelliği daha var: Acer, Swift 7 ile birlikte dünyanın en ince dizüstü bilgisayarına imza atmış. Kalınlığı 1cm'den ince ilk dizüstü bilgisayarı unvanını hak eden Swift 7, bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor...

Dünyanın en incesi

Dünyanın en incesi

Acer Swift, tasarımıyla oldukça etkileyici bir dizüstü bilgisayar. İnce tasarımda bir dizüstü bilgisayar arayanların dikkatini rahatlıkla çekebilecek yapıda olan Swift 7, 9.98 mm kalınlığıyla şu an en ince dizüstü bilgisayarı. Tahtı devraldığı dizüstü bilgisayarı ise HP Spectre 13. Hatırlayacak olursanız Spectre 13 de 10.4 mm kalınlığıyla ile sınırları zorlayan bir modeldi.

Bu tip ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar fazlasıyla kolaylık sağlıyor. Mesela daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz Sony VAIO 11 de bunlardan biriydi. Kompakt yapısı ve uzun pil ömrüyle pek çok kullanıcının beğenisini kazanan VAIO 11, ayrıca dokunmatik ekranıyla da önemli bir işe imza atıyordu. Peki, Swift 7'de dokunmatik ekran var mı? Ne yazık ki yok.

Swift 7'nin ekran boyutu 13.3 inç. IPS panelden oluşan ekran Full HD çözünürlük sunuyor. Ekran parlaklığı fazlasıyla iyi. Ayrıca sRGB renk gamutunun yüzde 97'sini kapsadığını da söyleyelim.

Ekran çevresinde siyah iç çerçeve bulunduran Swift 7, klavye yüzeyinde ise bize altın renkli bir zemin sunuyor. Ayrıca burada kullanılan malzeme de bir o kadar güzel. Sağlam metalik yüzeyiyle göze hoş gelen Swift 7'nin ağırlığı ise 1 kilogram. Böylece onu çantanıza attığınızda rahatlıkla unutabilirsiniz.

Swift 7'nin çevre bağlantılarına baktığımızda yalnızca iki adet USB 3.1 portunun ve kulaklık girişinin olduğunu görüyoruz. Evet, cihazda başka bir fiziksel bağlantı bulunmuyor ne yazık ki. Dizüstünün bu denli ince olması karşısında, bağlantılardan feragat edilmiş. Ürünün orijinal kutusunda çevirici adaptörlerin bulunacağını düşünüyoruz, ancak cihazın elimizdeki test sürümünde bunlar bulunmuyor.

Swift 7'nin geniş bir touchpad alanı bulunuyor. Bu hem dizüstünün güzel görünmesini sağlıyor hem de işlevsellik anlamında büyük değer katıyor. Klavye de yine rahat ve konforlu bir kullanım sağlıyor. Yine elimizdeki model örnek olduğu için, bu modelde klavye tuş takımı İngilizce. Muhtemelen yine raflarda bulacağınız modelin tuş takımı Türkçe olacak. Klavyede önemli eksiklik ise, tuş takımının arka aydınlatmalı olmaması.

Günlük kullanımı karşılayacak iyi performans

Günlük kullanımı karşılayacak iyi performans

Swift 7'nin teknik kadrosuna bakalım. Intel Core i7 etiketiyle gelen cihaz, Intel Kaby Lake, yani bu yılın işlemcisini üzerinde taşıyor. 2016'nın üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkan i7-7Y75 işlemcinin sahibi olan Swift 7, böylece performans konusunda da önemli bir model oluyor.

Swift 7'nin 8 GB DDR3 bellekleri bulunuyor. Ayrıca dizüstü bilgisayarda 256 GB SSD de yer alıyor. İşlemcisiyle 1.30 GHz taban, 3.60 GHz tavan frekans aralığında çalışan laptop, Intel HD Graphics 615 grafik biriminin de sahibi.

SSD testi sırasında ölçümlediğimiz değerlerden de bahsetmek gerekirse, sıralı okuma noktasında saniyede 450 MB veri yazabilen Swift 7, yazma kısmında ise 350 MB'ı görüyor. Bu arada oyun performansı kısmında ise, Swift 7'nin pek çok oyunu orta grafik ayarlarında oynatabileceğini söyleyebiliriz.

Swift 7'nin elbette önemli olaylarından bir diğeri pil süresi. Bu bir oyun PC'si değil, mobil kullanımlar için uzun soluklu çalışma performansı sunması ve kompakt yapısıyla tercih edilecek bir laptop. Acer'ın verdiği değerlere göre 9 saate kadar pil ömrü sunabilen Swift 7, bizim testlerimiz sırasında da 9 saate ulaştı. Ancak bunun için farklı senaryolar işledik elbette. 8 saat 52 dakika skoruna, ekran parlaklığı yüzde 30 seviyesinde Full HD video oynatımı sırasında erişebildik. Web dolaşımı senaryosundaysa –yine aynı şartlarda- 7 saat civarı bir performans gösteren Swift 7, eğer daha komplike senaryoları işlerseniz 4 saat gibi bir sürede pilini tüketebiliyor.

Özetle

Swift 7, beğendiğimiz bir dizüstü bilgisayar oldu. Acer, açıkçası güzel bir işe imza atmış ve ortaya dengeli bir dizüstü bilgisayar modeli çıkartmış. Tasarımıyla fazlasıyla beğendiğimiz Swift 7, sadece görüntüsü ile değil, ince ve hafif olmasıyla da bu alanı dolduruyor. Intel Core i7 performansıyla günlük kullanımları rahatlıkla karşılayabilen Swift 7, ayrıca uzun pil ömrüyle de iyi bir model. Swift 7'nin fiyatı ise 4500 TL olarak belirtilmiş durumda. Ülkemizde aralık ayında satışa çıkacak olan Swift 7, fiyatıyla da iyi bir model olarak değerlendirilebilir. Zira karşısında yer alan Spectre 13'ün yüksek fiyatı, Swift 7'yi daha alınabilir kılıyor.

Kimler Almalı

Özellikle hafif ve kompakt bir dizüstü bilgisayar arayan kullanıcıların tercihi olacak olan Swift 7, ayrıca performans beklentisini de karşılıyor.

Alternatifleri

Acer Swift 7'ye alternatif olarak Apple'ın MacBook Air modellerini de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Swift 7
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
89
USB 3.1 2 adet
Kulaklık Girişi Var
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-7Y75
İşlemci Hızı1.3 GHz
Çekirdek Sayısı2
Ekran ve Grafik
Ekran13.3 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 615
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
HDMIYok
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuYok
Boyutlar314 x 228 x 9.98 mm
Ağırlık1 kg
Pil Ömrü009:00 saat
Okuyucu Yorumları