Sony Xperia M2 detaylı testte!

Sony'nin Z2'nin gölgesinde piyasaya sürdüğü Xperia M2, test merkezimizde ter döktü!

Sony Xperia M2 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Şık tasarım
  • Etkileyici pil ömrü
  • Kullanışlı Sony arabirimi
  • Kamera daha iyi olabilirdi
  • Düşük çözünürlüklü ekran
  • Çizilebilir gövde

Sony geçtiğimiz aylarda kullanıcıların eleştirilerine kulak vererek, Samsung ve LG gibi cihaz üreticilerin orta segment modellerinin karşısına çıkabilecek modeli Sony Xperia M2'yi tanıttı. Sony bu modelinde de aynı etkileyici tasarım kalitesini devam ettiriyor.

Sony'nin mobil pazara tam olarak girmesi 2012 yılında Ericsson'nun tüm hisselerini satın alarak başladı. 2014 senesinde kadar, özellikle üst segment telefonlarıyla kendini kanıtlayan Sony bir türlü orta segmentte beklenilen başarıyı yakalayamadı. Xperia M2 ile birlikte işler değişecek mi? Birlikte değerlendirelim...

Xperia M2'de, Xperia serilerinden aşikar olduğumuz tasarım tercih edilmiş. Bu kasanın içinde dört çekirdekli işlemci, 8MP kamera ve henüz ülkemizde kullanılamayan 4G LTE desteği bulunuyor. Ülkemizde yaklaşık 999 TL'den satışa sunulan Xperia M2'nin Avrupa satış fiyatı ise ortalama 385 dolar.

Xperia M2'nın fiyat ve özellik tablosuna bakınca alternatiflerinin yeni tanıtılan 4G destekli Moto G, Samsung Galaxy Ace 3 ve Samsung Galaxy S4 Mini olduğunu söyleyebiliriz. Bu telefonlarının fiyatları ülkemizde 750-1000 TL arasında değişiyor.

Xperia M2'de Sony'nin Omnibalance tasarım estetiği öne çıkıyor. Sony'nin diğer orta segment bir cihazı olan Xperia SP ile zıt düştükleri bu nokta, Xperia SP'nin başarısızlıkları ile sonuçlanmış gibi gözüküyor ve Xperia M2 tasarımıyla ön plana çıkıyor. Sony cihaz üzerinde minik minimalist düzenlemeler yapmış olsa da bu minik dokunuşlar cihazın tasarımını bir hayli etkilemiş.

Şimdi Sony Xperia M2'nin temel özelliklerine yakından bakalım...

Özetle

Sony'nin orta segment modelinin, bize yüksek amiral gemisi kalitesini, biraz eksikle hissettirdiğini söyleyebiliriz. M2'nın bizi en çok etkileyen özelliği ise pil tüketimi oldu. Normal kullanımlarda iki gün şarj performansı gösterebilen M2 sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır.

Ülkemizde rakiplerinden biraz daha pahalıya satılan telefonun rakiplerinden üstün olduğu birçok nokta var. M2'deki akıcılığa, kameraya, medya özelliklerine ve pil performansına bakacak olursak, diğer rakiplerinden bir kaç adım daha önde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aradaki fiyat farkını da, bu artılara bağlamak mümkün...

Kimler Almalı

Orta segmentte iyi bir telefon satın almayı düşünenler Sony Xperia M2'yi yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Sony Xperia M2'ye orta segmentte ancak daha büyük ekranıyla fark yaratan Xperia T2 Ultra'yı veya HTC Desire 816'yı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia M2
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 4.3
İşlemciQualcomm MSM8926 Snapdragon 400
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu4.8 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi633:00 saat
Konuşma Süresi014:36 saat
Boyutlar71 x 139 x 8.6 mm
Ağırlık148 gr.
Okuyucu Yorumları