Bu MacBook Pro'ları kırana 10.000$

Macintosh dizüstü bilgisayarları kırmaya çalışanların yarışacağı yarışmanın ödülü 10.000$

Mac'i Kırana 10.000$

Ağ tabanlı sistemlerin güvenliği üzerine şirketler, hükümetler ve internet servis sağlayıcılarına hizmet veren TippingPoint, iki MacBook dizüstü bilgisayardan birisini kırmayı başarana tam 10.000$'lık bir ödül vereceğini açıkladı. Hedef bilgisayarlar kablosuz erişim noktasında birbirine bağlı ve Apple tarafından yayınlanan (son 25 açık giderici de dahil olmak üzere) tüm yamalarla yamanmış halde bulunacak.

Başarılı bir şekilde bilgisayarları ele geçirecek kişi aynı zamanda MacBook sahibi de olacak. CanSecWest konferansından bildirilen yarışmanın organizatörleri bilgisayarlarda ekstradan güvenlik yazılımlarının bulunmayacağını ve katılımcıların erişim noktaları üzerinden ethernet veya Wi-Fi kullanarak bilgisayarları kırmaya çalışabileceklerini de ifade ettiler.

Konferansın internet sitesinde "Gentlemen_Start_Your_PWNing" başlığıyla sunulan haberde bilgisayarlardan 2.3GHz'lik 15 inç MacBook Pro'nun IP adresi 192.168.0.42, 2.3Ghz'lik 17 inç MacBook Pro'nın IP adresi ise 192.168.0.43 olarak verildi.

Katılımcılar bilgisayarlara varsayılan kullanıcı olarak girip dosya sisteminin ana klasöründeki dosyalara erişebildiklerinde yarışmayı kazanmış sayılacaklar.

Okuyucu Yorumları