Galaxy Note 10.1 2014: ÖN İNCELEME

Samsung'un yeni tablet bombası Galaxy Note 10.1 2014'ü yerinde denedik! İşte ilk inceleme raporumuz.

Galaxy Note 10.1'i denedik!

İlk Galaxy Note 10.1'i kapsamlı testten geçirdiğimiz tarihten bu yana tam bir yıl geçti. Samsung, dünkü etkinlikte bir sürpriz yaparak güçlü Note 10.1 modelini 2014 için daha güçlendirdiğini duyurdu. Yeni Note 10.1 de Eylül'ün sonlarına doğru piyasaya sürülecek.

Galaxy Note 10.1 2014, Galaxy Note 3'e benzer teknik özelliklere sahip ve aynı onun gibi iki farklı sürüm olarak ortaya çıkacak. 4 çekirdekli ve 8 çekirdekli sürümlerin her ikisi de 3GB RAM'le gelecek. Cihazın fiyatının pek ucuz olmayacağını kestirmek hiç de zor değil.

Note 10.1'i sizler için denedik

Galaxy Note 10.1 2014'ü elimize aldığımızda hafifliği bizi hemen etkisi altına aldı. Sony'nin Xperia Tablet Z'si kadar hafif olmayabilir, ancak 545 gram ile iPad'den açık biçimde daha hafif. Note'ların vazgeçilmezi S Pen ise yepyeni güçlerle donatılmış.

Samsung'un abartılı tanıtımlarının aksine kalemle ekrana yazmakla gerçek bir kağıda yazmak arasında hala dağlar kadar fark var, ancak deneyimin önceki Note 10.1'e göre iyileştirildiğini söyleyebiliriz.

Tasarım, işlemci ve pil

Tasarım, işlemci ve pil

Tasarım

Samsung'un "sahte deri yüzeyi" tasarımı yeni Note 10.1'de de kendini gösteriyor. Dolayısıyla pahalı bir cihazı tuttuğunuzu düşünmeniz zor, ancak diğer tabletlerle karşılaştırdığımızda cihaz iyi bir not defteri görünümüne sahip.

Bununla birlikte ucuz hissiyat, cihazın kenarlarında ve düğmelerinde de devam ediyor. Metalik renkli plastiğe dokunmak, muhtemelen 2.000 TL'ye yakın para döktüğünüz bir cihazda pek hoşunuza gitmeyebilir.

Ancak tableti elinizde kullanırken herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Cihazın ağırlık dağılımı iyi ve bilek ağrılarına yol açmayacak gibi görünüyor.

İşlemci ve pil

Cihazın 4 çekirdekli sürümü, 2.3GHz ile selefinden çok daha hızlı. Haliyle 8 çekirdekli sürüm de öyle. Note 10.1'in 3GB'a yükseltilen RAM'i, uygulamalarınızı sorunsuzca ve hızla çalıştırmanıza izin verecek (en azından teoride). Samsung, Note 10.1'i en güçlü Android'li tablet yapmaya çalışmış ve bunda başarılı olmuş gibi görünüyor.

Note 10.1 de deneyebileceğiniz çok ama çok şey var. Android 4.3 ile gelen Galaxy Note 10.1, S Pen denetimlerinden yeni multi-window işlevlerine her türlü Galaxy Note 3 işlevine sahip. Galaxy Note 10.1'in zaman içinde siz onu uygulamalarla doldurdukça yavaşlayıp yavaşlamayacağı konusunda şimdilik bir şey diyemiyoruz, ancak cihaz, onu denediğimiz kısa sürede oldukça hızlıydı.

8220mAh kapasiteli pilin bize uzun saatler sunacağı kesin, ama ne kadar uzun olacağını kapsamlı testlerimiz söyleyecek. Cihazın pilini önceki Note 10.1'de de olduğu gibi çıkarmanız mümkün değil.

Arayüz, ekran, depolama ve ilk kararımız

Arayüz, ekran, depolama ve ilk kararımız

Arayüz

Samsung'un TouchWiz arayüzü tabi ki Note 10.1'de de yerini almış. Tablet platformunda da görevini başarıyla yerine getiren TouchWiz'de giriş ekranları arasında hızla dolaşabiliyorsunuz. Bu arada Samsung'un içerik hub'ları da sonunda tablete gelmiş.

S Pen yeteneklerinde yapılan önemli bir değişiklik, kalemle bazı küçük işlevleri çağırabilmeniz. Bu işlev, eskisine göre çok daha iyi çalışıyor. Bir arama yapmak için baktığınız şeyi vurgulayabilir, ekranda bir kutu çizerek alarm veya hesap makinesini başlatabilirsiniz. "Fan" adı verilen bu işleve herhangi bir zamanda erişebiliyorsunuz.

S Pen'in işlevlerinin Samsung'un özel uygulamalarının dışına çıktığını ve bunun iyi bir geliştirme olduğunu söylemeliyiz.

Ekran

Galaxy Note 10.1'in en önemli geliştirmelerinden bir tanesi de WQXGA ekranı (2560 x 1600). Super Clear LCD ekran, yüksek çözünürlüğü sayesinde web sitelerini yakınlaştırmanıza gerek bırakmıyor. Videolar ise tahmin edebileceğiniz gibi inanılmaz detaylara sahip.

Depolama

64GB'a kadar depolama alanı seçenekleriyle sunulan Galaxy Note 10.1 2014'ü microSD yoluyla genişletmeniz mümkün. Bu arada Samsung'un yeni 10.1'de ses kalitesini de etkileyici düzeylere yükselttiğini vurgulayalım.

İlk kararımız

Samsung'un dağınık diyebileceğimiz tablet stratejisi, yeni Galaxy Note 10.1 ile bir noktaya odaklanmaya başlıyor. Samsung'un en iyi donanım ve yazılımlarını üzerinde barındıran yeni tablet, muhtemelen pek ucuz olmayacak ancak rakiplerini zorlayacağı açık.

Okuyucu Yorumları