İnternette Sohbet ve Tartışma

Sohbet siteleri ve forumları kullanarak, hiç tanımadığınız insanlarla sohbet edebilirsiniz.

İnternet: 84

Televizyonlar ve gazeteler, internet üzerindeki sanal ilişkilerden yeni bir sosyal fenomen olarak bahsediyorlar. Siz de bu fenomenin bir parçası olmak istiyorsanız, bu sayfalardaki siteleri ziyaret edebilirsiniz.

Internet üzerinden sohbet etmek için mIRC veya ICQ gibi klasik yöntemleri kullanıyorsanız, web siteleri üzerinden ulaşabileceğiniz sohbet alanlarına da mutlaka göz atmalısınız. IRC (Internet Relay Chat) ve IM (Instant Messaging) platformlarına göre oldukça esnek bir yapı sunan bu ortamlar, her geçen gün daha çok sayıda kullanıcının hedefi haline geliyorlar.

3 boyutlu grafiksel ortamlarda sohbet etmenin veya belirli konularda tartışmanın mümkün olduğu bu siteler, internete yeni adım atmış kullanıcılar için de sıra dışı bir tecrübe sunmayı başarıyorlar. Siz de bu sıra dışı tecrübeye ortak olmak istiyorsanız, hiç vakit kaybetmeden aşağıdaki siteleri incelemeye başlayabilirsiniz. Ancak bu sitelerin büyük çoğunluğunu, ücretsiz de olsa üyelik gerektirdiklerini bilmenizde büyük yarar var.

ChatCity - CHIP Forumları

ChatCity - CHIP Forumları

chatcity.superonline.com

Superonline'ın sunduğu bir servis olan ChatCity, web tarayıcınızı kullanarak 3 boyutlu ve tamamen görsel bir ortamda sohbet etmenizi sağlıyor. Normal bir günde en az 1000 farklı kullanıcının bağlandığı ChatCity içerisinde sohbet etmek için, öncelikle ücretsiz kayıt işlemini tamamlamalı ve "Superonline Kimlik" sahibi olmalısınız.

www.chip.com.tr/forum

CHIP dergisinin forum sayfalarında bilgisayarlar hakkında merak ettiğiniz hemen herşeyi bulabilirsiniz. CHIP dergisi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz forum sayfalarında, bilgisayar konusunda deneyimli kullanıcılarla işletim sistemlerinden web tasarımına kadar geniş bir yelpazede fikir alışverişinde bulunmanız mümkün.

Turkchat - Windows & .Net Magazine Forumları

Turkchat - Windows & .Net Magazine Forumları

www.turkchat.com

Dünyanın değişik köşelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan bilgisayar kullanıcılarını bir araya getirmeyi başaran bu site, web tarayıcısı içerisinde çalışan Java uygulaması aracılığıyla kolayca sohbet etmenizi sağlıyor. Herhangi bir üyelik gerektirmeyen servisten yararlanmak için, ana sayfaya takma adınızı girmenizi yeterli.

www.winnetmag.com.tr/forum

IT profesyonellerinin dergisi Windows & .Net Magazine'in forum sayfalarında, sektördeki diğer kullanıcılarla fikir alışverişinde bulunma şansına sahip olabilirsiniz. Sertifikasyon, güvenlik, ev teknolojileri ve sunucu tabanlı uygulamalar hakkında yirmiye yakın kategoriye sahip olan bu forumda öğrenebileceğiniz çok şey var.

Ekşi Sözlük - Antoloji Forumları

Ekşi Sözlük - Antoloji Forumları

sozluk.sourtimes.org

Ekşi Sözlük; arada bir de olsa mutlaka ziyaret etmeniz gereken sitelerin başında geliyor. Kullanıcıların girdiği başlıklar ve bu başlıklar altında belirtilen açıklamalar, ortaya hiç de alışık olmadığımız bir sözlük çıkartmış. Çok sayıda fanatiği bulunan bu sıra dışı sitenin bağımlılık yapabileceğini de belirtmek isteriz.

www.antoloji.com/forum

Kendisini "Kültür-Sanat Portalı" olarak tanımlayan bu sitenin forum sayfaları, oldukça ilginç tartışmalara ev sahipliği yapıyor. Temelde kitap, şiir ve sanat üzerine yapılan bu tartışmalar, bazen tahmin bile edemeyeceğiniz kadar ilginç boyutlara taşınabiliyor.

Oynasana - Yahoo! Chat

Oynasana - Yahoo! Chat

www.oynasana.com/forum

Oyun severi er in önemli buluşma noktaları arasında yer alan bu sitenin forum sayfalarında, yeni çıkmış veya klasikleşmiş oyunlar hakkında fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Oyunlarda takıldığınız bölümleri geçmek de, bu sayfaların yardımıyla oldukça kolay.

chat.yahoo.com

Popüler web portalı Yahoo'yu ziyaret ederek, dünyanın dört bir yanındaki bilgisayar kullanıcılarıma sohbet edebilirsiniz. Sohbete başlamak için, öncelikle bir Yahoo hesabı açmak zorundasınız. Sitede, çok sayıda sohbet odasına yer verilmiş.

Sevgi Nehri - MSN Chat

Sevgi Nehri - MSN Chat

www.sevginehri.net/forum

Kültüre, sanata ve yaşama dair dolu dolu bir içerik sunan bu sitenin forum sayfaları, aynı yoğunlukta bir tartışma ortamına ev sahipliği yapıyor. Yazılanları okumak için üyelik gerekmese de, yazılan mesajlara cevap vermek için siteye üye olmak zorundasınız.

chat.msn.com

Bir diğer popüler web portalı olan MSN'de de, dünyanın dört bir yanındaki bilgisayar kullanıcılarıyla sohbet etme şansını yakalayabilirsiniz. MSN'in diğer servisleriyle uyumlu bir
biçimde çalışan sohbet servisinden yararlanmak için üyelik gerekiyor.

Beyazperde - İnternetin Karanlık Yüzü - Chat Zone

Beyazperde - İnternetin Karanlık Yüzü - Chat Zone

www.beyazperde.com/forum-index.asp

Türkiye'nin en popüler sinema sitelerinden birisi olan "beyazperde.com"un lorum sayfalarında yeni filmler hakkında yorum yapabileceğiniz gibi, "En çok ağladığınız sinema filmi?" gibi başlıklarda da diğer ziyaretçilerle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

www.internetinkaranlikyuzu.com

Forum mantığıyla hazırlanmış bu site, altı ana kategori altında ve otuzun üzerinde başlık içerisinde internetin karanlık yüzüne dair bilmek isteyebileceğiniz her türlü konuya ev sahipliği yapıyor. Sitede yazılanları okumak için ücretsiz üyelik gerekiyor.

www.chat-zone.com

Üyelik gerektirmeden sohbet etmenize izin veren bu siteyi ziyaret ederek, hiç vakit kaybetmeden sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Servis içerisinde, yaş gruplarına göre ayrılmış altı temel kategori bulunuyor. Kategoriler altında ise birçok sohbet odasına yer verilmiş.

Okuyucu Yorumları