Sıkı Oyuncuların Siteleri

Oyun incelemeleri, ön incelemeler, hileler... Oyunlarla ilgili hemen her türlü bilgi bu sitelerde.

İnternet: 80

Eğer oyun oynamaktan hoşlanıyorsanız ve satın alacağınız oyuna karar vermeden önce ince eleyip sık dokuyorsanız, internetteki oyun inceleme sitelerine mutlaka göz atmalısınız.

Bilgisayarda oyun oynamak bazılarımız için eğlenceli zaman geçirmek anlamına gelirken, bazılarımız içinse lam anlamıyla bir yaşam tarzı anlamına gelmekledir. Ama sonuçta değişmeyen tek bir gerçek var; o da hemen herkesin oyun oynamaktan hoşlandığı.

Peki ama hangi oyunu satın alacağımıza karar verirken nelere dikkat etmeliyiz? Aslında bu sorunun cevabı, internet üzerindeki uzman oyun inceleme sitelerinde gizli. Eğer aşağıda sizler için listelediğimiz sitelere göz atarsanız, piyasaya yeni çıkan oyunlar hakkında hazırlanmış ayrıntılı inceleme yazılarına ulaşabilirsiniz. Oyun sektöründeki son dakika gelişmeleri ve henüz satışa sunulmamış oyunların ekran görüntüleri de, yine bu sitelerde sizleri bekliyor. Kısacası oyun dünyasını bu sitelerde bulabilirsiniz.

GameSpot - Level Online

GameSpot - Level Online

www.gamespot.com

Dünyanın en ünlü ve en çok ziyaret edilen oyun inceleme sitelerinden birisi olan "gamespot.com", sunduğu geniş içerikle gerçek bir oyun uzmanı olduğunu kanıtlıyor. Sitede sadece PC oyunlarına değil, Xbox ve Playstation 2 gibi oyun konsollarına da yer verilmiş. Ancak içeriğin İngilizce olduğunu bilmenizde büyük yarar var.

www.level.com.tr

Türkiye'nin 1 numaralı oyun dergisi olan Level'ın resmi internet sitesine bu adres aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Haberler, oyun incelemeleri, oyun hileleri ve kapsamlı bir forum bölümü, sayfalar arasında sizleri bekliyorlar. Derginin son sayısı hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler de, yine bu adrese baş vurarak amaçlarına ulaşabilirler.

Yahoo! Video Games - TrGamer

Yahoo! Video Games - TrGamer

gamesdomain.yahoo.com

Şimdiye kadar defalarca bahsettiğimiz Yahoo arama motoru, oyunlar konusunda da iddialı olduğunu bu site ile kanıtlamayı başarıyor. Sitede oyun incelemelerine, ön incelemelere ve sektörde yaşanan son dakika gelişmelerine yer verilmiş. Giderek yaygınlaşan oyun konsolları da, yine bu sayfalar arasında sizleri bekliyorlar.

www.trgamer.com

Türkçe içerik sunan en kapsamlı oyun inceleme sitelerinden birisi de, hiç kuşkusuz "trgamer.com"dur. Sayısız oyun hakkında hazırlanmış çok kapsamlı inceleme yazılarını bu sitede bulabilirsiniz. Haberler, oyun hileleri, donanım sayfaları ve mesaj odaları ise; sitede sunulan diğer hizmetlerden sadece birkaçı.

GameSpy - Merlin'in Kazanı

GameSpy - Merlin'in Kazanı

www.gamespy.com

Gerçek bir oyun uzmanı olduğunuzu düşünüyorsanız, İngilizce içerik sunan bu siteyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. İncelemler, ön incelemeler, oyun konsolları, haberler, oyun hileleri ve forum sayfaları... Son derece profesyonel bir biçimde hazırlanan sitede, neredeyse aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.

www.merlininkazani.com

Oyun oynamak hayatınızın önemli bir kısmını oluşturuyorsa, "extra oyuncuların buluşma noktası"nı, yani "merlininkazani.com" sitesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Türkçe içerik sunan sitede, tüm oyun platformları hakkında bilgilere yer verilmiş.

Sports Interactive - Game Zone

Sports Interactive - Game Zone

www.sigames.com

Dünyanın en çok oynanan futbol menajerlik oyunlarının başında, hiç kuşkusuz Championship Manager serisi gelmekledir. Siz de bu serinin tiryakilerinden birisiyseniz, oyun hakkındaki son gelişmeleri en yetkili ağızdan öğrenebilirsiniz.

www.gamezone.com

Zengin bir İngilizce içerikle yayın yapan ve oyunlar konusunda uzmanlaşmış sitelerden birisi de "gamezone.com". Sayfalar arasında sadece PC oyunlarını değil, GameCube ve Playstation 2 gibi oyun konsollarını bulma şansına da sahipsiniz.

PC Gameworld - Eidos Interactive

PC Gameworld - Eidos Interactive

www.pcgameworld.com

Geçmişi oldukça eskilere dayanan "pcgameworld.com", muhteşem tasarımı ve zengin içeriğiyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. İngilizce içerik sunan sitede sadece oyun incelemelerini değil; yeni oyun demolarını ve ön inceleme yazılarını da bulabilirsiniz.

www.eidosinteractive.com

Başta Lara Croft olmak üzere yüzlerce oyun kahramanı ile tanışmamızı sağlayan Eidos, oyun üreticileri arasında önemli bir yere sahip. Şirketin piyasaya süreceği yeni oyunlar sizleri de heyecanlandırıyorsa, tüm bilgileri bu adresi ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Oyun Sitesi - EA Sports

Oyun Sitesi - EA Sports

www.oyunsitesi.gen.tr

Oldukça sade bir tasarıma sahip olan site, zengin Türkçe içeriği ile beğenimizi kazanmayı başardı. Sayfalar arasında birçok farklı oyunun incelemesini bulabileceğiniz gibi, ön inceleme yazıları ile gelecek hakkında fikir sahibi de olabilirsiniz.

www.easports.com

Fifa serisi, NBA serisi ve çok daha fazlası... Konu spor oyunları olduğunda, hiçbir oyun üreticisi EA Sports'un eline su dökemez. Şirketin tüm oyunları, "easports.com" adresinde ayrıntılı olarak tanıtılıyor. Dileyenler demoları indirme şansına da sahip olabilirler.

Okuyucu Yorumları