106 Milyondan Fazla Kripto Kullanıcısı Saldırıların Hedefinde

Ocak 2022 itibariyle piyasada 8.000'den fazla kripto para birimi bulunuyor. Dünya çapında ise yaklaşık 106 milyon kripto para kullanıcısı var. Durum böyle olunca sektör, kötü niyetli aktörlerin de radarına giriyor.

106 Milyondan Fazla Kripto Kullanıcısı Saldırıların Hedefinde

Ocak 2022 itibariyle piyasada 8.000'den fazla kripto para birimi bulunuyor. Dünya çapında ise yaklaşık 106 milyon kripto para kullanıcısı var. Durum böyle olunca sektör, kötü niyetli aktörlerin de radarına giriyor. Kullanıcılar tarafından yatırım yapıldıkça, Microsoft ve Dell gibi devler de dijital para birimleriyle ödeme kabul etmek gibi yeni adımlar atıyor. Bu da siber saldırganlar için hem bir araç hem de güvenlik açıklarından faydalanabilecekleri yeni bir veri pazarı oluşturuyor.

Siber Saldırılara Karşı Ne Yapmalı?

Siberasist'in son çalışmasına göre, 106 milyondan fazla kripto kullanıcısı risk altında. Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, hızla gelişen ve dikkatli olunması gereken kripto para piyasasında kullanıcıların yatırımlarını ve kişisel verilerini koruyabilecekleri ipuçlarını sıralıyor.

1. Siber güvenlikle ilgili temel bilgileri öğrenin ya da bir uzmandan destek alın. Birçok siber suçlu, kullanıcı verilerine erişmek için öncelikli olarak kimlik avı e-postaları gibi tekniklere başvuruyor.

2. Çok faktörlü kimlik doğrulama kullanın. Hem bilgisayar korsanlarının hem de kuruluşların hesaplara yetkisiz erişim olasılığını önemli ölçüde azaltmak adına doğru parola yönetimini etkin kullanmaları oldukça gerekli.

3. Ağ izleme araçları yardımcı olabilir. Kripto hırsızlığının arka planda gerçekleşmesi beraberinde uzun süreler boyunca fark edilmemesini getirebilir.

4. CCSS’ye danışın. Kripto Para Birimi Güvenlik Standardı (CCSS) dünya genelinde kripto para birimi sistemleri tarafından kullanılan teknikleri ve metodolojileri standart haline getirmek için açık kaynak gereksinimleri dizisi ortaya koyar. Cüzdan yaratma, anahtar depolama, anahtar kullanımı ve veri temizleme politikası gibi 10 güvenlik yöntemini içeren süreç, korunma düzeylerini puanlayarak bildirir.

5. Siber güvenlik çözümüne sahip olun ve güncel sürümünü kullanın. Virüsten koruma yazılımınızın en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.