2 yıl önce satın aldı, şimdi tarihe gömüyor!

Samsung, 2 yıl önce satın aldığı ve çok şey beklediği şirketi tamamen tarihe gömmeye hazırlanıyor!

Bir hayal kırıklığı daha!

Samsung'un, set-üstü yayın kutusu firması Boxee'yi satın alalı iki yıl oldu. Ancak şimdi, Variety'nin belirttiğine göre Samsung, bütün Boxee takımını dağıtıyor ve grubun çalışmasını durduruyor. Ayrıca eski Boxee CEO'su Avner Ronen de ürünün VP'si olarak görev aldıktan sonra firmayı terk ediyor.

Rapora göre Samsung, Boxee ekibine yoğun bir şekilde yatırım yapmaktaydı ve ekipteki kişi sayısını 40'tan neredeyse 100'e çıkartarak TV için "mükemmel deneyim" (Perfect Experience – PX) yaratmaya çalışmaktaydı.

Bu "mükemmel deneyim" bir uzaktan kumanda yerine medya tableti kullanmaya odaklanıyordu ve kullanılacak olan özel arayüz, yayın önerilerinin yanı sıra canlı TV için de seçenekleri gösterecekti. Tablet, tek bir kullanıcı yerine bir grup tarafından kullanılacaktı.

Doğal olarak Samsung, Apple'ın Apple TV ile yapmaya çalıştığı söylenenin aksine, aynı zamanda çeşitli yayın hizmetleri ve ücretli TV operatörleri ile ortaklık kurmaya da çalışmaktaydı. Kumanda ve deneyim, üst seviye TV'ler ile beraber paket halinde sunularak, geleneksel televizyon kumandasının "yerini almaya" çalışacaktı.

Bu plan hakkındaki çok az şey büyük bir yenilik gibi gözükse de, en azından projenin teslim edildiği Boxee ekibi tarafından bunların hiçbiri sunulmayacak. PX çalışmasının yavaşlaması ile beraber, Boxee'nin satın alınmasının ardından işe alınan onlarca kişinin işine son verildi. Bu durum, PX yolunda karşılaşılan zorlukların ardından ortaya çıktı ve bu zorlukların arasında, projenin gidiş yönü hakkındaki iç karışıklıklar ve içerik sağlayıcıları ile anlaşmak da bulunmakta.

Ancak artık bunların tamamının geçmişte kaldığı söylenebilir. Samsung'un bir ara yeni ve gelişmiş bir akıllı TV arayüzü veya hizmeti sunacağına eminiz ancak Boxee çalışmasının ne kadarı yeni öneride bulunur, bu belli değil. Bununla beraber, Boxee çalışmasının artık sona erdiği rahatlıkla söylenebilir...

Okuyucu Yorumları