Nokia E71 Nckla E71 olursa...

İşte en iyi iş telefonlarından biri olan E71; ama bu kez üzerinde Nokia markası yok...

E71, ama markası Nckla!

Son yıllarda özellikle cep telefonu üreticilerinin en büyük kabusu, Çinli klon üreticilerle uğraşmak oldu; zira kendi ürünlerinin birebir kopyalarını pazara süren Çinliler, orijinal üründen çok daha düşük fiyata kullanıcılara sunduğu bu klon telefonlarla üreticilerin satış hacmini ciddi oranda etkiliyor.

Haberimizde yer alan ve galeri sayfalarımızdan da inceleyebileceğiniz bu telefona göz attığınızda, karşınızda bir an Nokia E71'in olduğunu sanıyorsunuz. Ancak durum pek de sandığınız gibi değil; çünkü Nokia E71 sandığınız telefon, aslında Çinlilerin elinden dünyaya sürülen tam bir klon telefon. Dikkat edeceğiniz üzere telefonun tasarımı birebir Nokia E71'i andırıyor. Ancak Çinliler bununla da yetinmemiş olacak ki, telefonun marka ve modelini de Nokia'ya benzetmekte hiçbir sakınca görmemişler ve ortaya Nokia E71'den Nckla E71 çıkmış.

Kullanıcılara 119 Dolarlık bir fiyat etiketiyle satılan sahte Nokia telefonun diğer özellikleri ise şöyle lanse edilmiş: 2.2 inç ekran, 0.3 megapiksel dahili kamera, MP3/MP4 player, GPRS & WAP bağlantıları, Bluetooth, FM Radyo ve dahili 256MB hafıza (bellek kartı ile 2GB'a kadar kapasite artırılabiliyor).

Okuyucu Yorumları