Adidas, Alman milli takımı formalarında 44 numarayı yasakladı. Peki neden?

Alman spor malzemeleri üreticisi Adidas, özellikle online siparişlerde gelen 44 numaralı Alman milli takımı formalarının satışını da üretimini de yasakladı. Peki Adidas'ın bu 44 numaralı formaları yasaklamasının sebebi ne?

Adidas, Alman milli takımı formalarında 44 numarayı yasakladı. Peki neden?

Adidas, Nazi sembollerine benzediği için taraftarların Alman milli takım formasını "44" numarasıyla kişiselleştirmesini yasakladı.

Tarihçi Michael König, "44" ile Adolf Hitler rejimi altında Holokost'u planlayıp gerçekleştiren birimler olan "Schutzstaffel" (SS) sembolü arasındaki benzerliği fark eden ilk kişilerden biri olmuş gibi görünüyor.

X platformunda, geçtiğimiz Cuma günü König, Alman milli takımının forma görsellerini paylaştı ve "44" numaralı formalara izin verilmesinin "tartışmalı" olduğunu söyledi. König'in paylaşımı hızla yayıldı. Paylaşım salı sabahı itibariyle X platformunda 7.4 milyondan fazla görüntülenme almıştı ve Adidas'ın bu forma tasarımına büyük tepki yağmıştı.

"Rakamları böyle görmek beni şoke etti. Direkt olarak SS sembollerini çağrıştırdı" diyen König, Adidas'tan bu tasarıma son vermesini istedi.

Adidas, taraftarların formaları isimleriyle veya özel numaralarla kişiselleştirmesine izin veriyordu. Gelen eleştiriler sonucunda Adidas, online mağazasında formaların kişiselleştirilme seçeneğini hızla devre dışı bıraktı. Öyle görünüyor ki artık Alman futbol milli takımı formalarında 44 numarayı göremeyeceğiz.