Adidas'ın mucize ürünleri

Dünya Kupası yaklaşıyor: İşte Adidas'ın Dünya Kupası'nda kullanacağı büyüleyici teknolojiler...

Adidas'tan teknoloji şovu!

Her ne kadar FIFA futbola teknolojiyi fazla sokmak istemese de, teknoloji bir yerlerden futbolun içine girmeyi başarıyor. Yaz aylarında ilk kez Afrika kıtasında düzenlenecek 2010 Dünya Kupası ile birlikte teknoloji ile futbolun ne kadar iç içe olduğunu bir kez daha göreceğiz.

Maç yayınlarının ilk kez 3 boyutlu olarak yayınlanması futbolun dışında kalan bir unsur. Yeşil sahaya indiğimizde ise ilk karşımıza çıkan Adidas'ın yeni top tasarımı Jabulani oluyor. Dikiş kullanılmadan sadece ısı yoluyla yapıştırılan topta dikiş izinin olmaması onu şimdiye kadar yapılmış "en yuvarlak" top yapıyor.

Top haricinde bir yenilik de formalarda olacak. Adidas turnuvaya katılacak 12 ülkenin formasını dizayn etmiş. Yeni dizaynlanan formaların arkasında bulunan çapraz durumdaki bantlar dikkat çekiyor. Bu bantlar futbolcunun enerji tüketimini az miktarda da olsa azaltıyor.

Adidas'ın mucize ürünleri

Adidas'ın mucize ürünleri
Predator X'in sakatlıkları azaltacağı iddia ediliyor

Depoladıkları enerji sayesinde futbolcuların zıplama oranını %4, hızlanmasını %1.1, dayanıklılığını ise %1.1 oranında yükseltiyor. Bu oranlar düşük gelse de turnuvada yer alacak futbolcuların insanüstü performansları göz önüne alındığında %1'lik bir artışın bile fark yaratabileceği gözlerden kaçmamalı.

Adidas'ın ürettiği Predator X krampon ise sakatlıkları azaltmak amacıyla tasarlanmış. Efsane futbolcu Zinedine Zidane'ın da tasarımında katkıda bulunduğu krampon çok hafif. Aynı zamanda tabanındaki bir destek sayesinde de sakatlanmaları azaltacağı iddia ediliyor.

Turnuva'yı kimin kazanacağı belli değil. Belli olan ise turnuvanın inanılmaz bir çekişmeye sahne olacağı ve teknolojinin her geçen turnuvada çok daha önemli bir rol alacağı.

Okuyucu Yorumları