Adobe'nin sert uyarısı, popüler uygulamaya logo değiştirtiyor

iOS için App Store'da yayınlanan ilk emülatörlerden biri olan Delta Emulator, Adobe'den gelen "tehdit" üzerine logosunu değiştirmeye karar verdi.

Adobe'nin sert uyarısı, popüler uygulamaya logo değiştirtiyor

iOS üzerinde yayınlanan ilk emülatörlerden biri olan Delta Emulator, mevcut logosunu henüz açıklanmamış farklı bir logoyla değiştiriyor. Zira Adobe, Delta'nın “D” harfinin kendi “A” harfine fazla yakın olduğunu düşünüyor. Üstelik bunu da nazik ama tehditkar bir biçimde dile getiriyor.

Delta'nın yaratıcısı Riley Testut'un The Verge ile paylaştığı e- postaya göre durum hızlı gelişti. 7 Mayıs'ta Adobe'nin avukatları Delta'ya ulaşarak başka bir logo bulması için sert ama nazik bir yazılı talepte bulundu; açık bir tehdit içermeyen ve hatta ihlal kelimesini bile kullanmayan bu e-postada Delta'nın “tüketicilerin kafasını karıştırmak ya da Adobe'nin haklarını veya yasaları ihlal etmek istemeyebileceği” belirtiliyordu.

Ancak Adobe cevap için beklemedi. Bir gün sonra Testut, Apple'dan uygulamasının risk altında olabileceğini çünkü Adobe'nin Delta'nın fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği iddiasıyla kendisine ulaştığını belirten başka bir e-posta aldı.

Testut, “Hem Apple'a hem de Adobe'ye yanıt vererek simgemizin A değil, stilize bir Yunan harfi olan delta olduğunu, ancak karışıklığı önlemek için Delta logosunu yine de güncelleyeceğimizi açıkladık” diyor. Testut, şu anda App Store'da gördüğümüz logonun geçici bir logo olduğunu ve ekibin hala yeni bir logo üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Adobe'nin Delta'nın değiştirmek üzere olduğu ve logosuna oldukça benzeyen bir logosu var ve Adobe'nin tüm logoları neredeyse aynı şekilli bir boşluğa sahip stilize üçgenler içeriyor. Şirketin kurucu ortağı John Warnock'un eşi Marva Warnock'un bu işareti ilk tasarladığı 1982 yılından beri böyle bir boşluk bulunuyor.

Ancak Adobe 1993 yılında logonun negatif boşluklu bir versiyonunu kullanmaya başladı ve o zamandan beri Delta ile karıştırılması daha zor olan bu versiyonu kullanıyor: