Alan adı tescilinde Dünya ve Türkiye...

İnternet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Siz de tek bir tıkla Web dünyasındaki yerinizi alın.

Alan adı gerçeği!

Alan adı tescili yeni yatırım araçlarından biri haline geliyor. İnternette özellikle kişisel alan adı tescillerinin önümüzdeki yıllarda kartvizitler gibi hayatın vazgeçilmezleri arasına gireceği açıkça ortada.

Bugün ABD'de 66 milyon, Almanya'da 5.7 milyon, Hong Kong'da 1.5 milyon, Hollanda'da 1 milyon alan adı tesciline karşı bu rakamın Türkiye'de sadece 770 bin olduğu kaydediliyor. En düşük maliyet ile tanıtım olanağı sunan com, net, org gibi uzantılı internet adreslerinin, "ilk gelen alır" prensibinin işlediği sektörde çok hızlı bir şekilde tüketilmekte olduğunu belirten IHS Telekom Genel Müdürü Emre Sayın "Bir gün bütün kurum ve kuruluşların, dünya üzerindeki her bir bireyin bir web sitesi olacak. En düşük maliyetli tanıtım ve ifade şekli web sitesidir. Ayrıca, alan adı tescili geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biridir. Türkçe ikinci el jenerik alan adları Türkiye'de 5-10 bin TL'ye, İngilizce jenerik alan adları ise uluslararası pazarda 2-3 Milyon Dolara kadar alıcı bulabilmektedir. Dünya üzerinde satın alınabilecek en ucuz buna karşılık en iyi yatırım ürünüdür" diyor.

Türkiye'de alan adı tescil durum

Türkiye'de alan adı tescil durum

Türkiye'deki kullanıcılar incelendiğinde 300 bin alan adı tescilinin yabancı firmalardan sağlandığını belirten Sayın, " IHS Telekom olarak bir yıl için sadece 13.95 TL'ye alan adı tescili yapıyoruz. Bu sayede, herhangi bir sorunla karşılaştığınızda kendi dilinizde destek alabiliyorsunuz. Çok yakın gelecekte alan adı konusu çok ciddi bir yatırım aracı olarak ortaya çıkacaktır. Bunun yanında NIC.TR tarafından belirlenen yeni düzenlemelerle dileyen herkes T.C kimlik numarası ile adsoyad.com.tr veya adsoyad.net.tr tescil edebiliyor." dedi. IHS Tarafından Alan adı Tescili hizmetiyle birlikte URL yönlendirme, e-posta yönlendirme, park sayfası, DNS yönetimi, Name Server yönetimi, alan adı whois bilgileri gizleme hizmetleri ise ücretsiz olarak sağlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları