COVID-19 önlemlerini ve uygulamalarını kaldıran dev şirketlere bir yenisi daha eklendi

Amazon, Covid-19 izinlerini sonlandırdığını açıkladı. Böylece şirket, Covid-19'un artık büyük bir tehlike yaratmadığını da resmi olarak kabul etmiş oldu.

Amazon, Covid-19'u remi olarak "bitirdi"

CNBC’nin bildirdiğine göre Amazon, bu ayın başından itibaren COVID-19 testi pozitif çıkan işçilere ücretli izin vermemeye başladı.

Şirketin gönderdiği bir bildiride duyurulan yeni karar, Amazon'un işçilere sunduğu korumaları bir kez daha azalttığını gösteriyor. Şirket, salgının başlangıcında işçilere 14 güne kadar ücretli izin veriyordu. Ocak ayında COVID-19 izinlerini yarıya indirilmişti.

Hızlı testin daha geniş kullanılabilirliğine atıfta bulunan Amazon, çalışanlara COVID-19 test sonuçlarını beklerken artık mazeret izni vermeyeceğini açıkça söylüyor. Aynı zamanda şirket, aşı teşvik programını da sonlandıracak. Bu girişim ile Amazon, çalışanlara aldıkları her COVID-19 aşı dozu için 40 dolar ödüyordu. Şirket, yerel yasalarca gerekmedikçe, artık pozitif COVID-19 vakaları hakkında tüm bölgeleri bilgilendirmeyeceğini de söylüyor.

CNBC'nin belirttiğine göre şirket duyuruda “Salgının düzenli olarak hafiflemesi, COVID-19 aşılarının ve tedavilerinin ulaşılabilirliğinin sürekliliği ve halk sağlığı yetkililerinin güncellenmiş rehberlerinin tamamı, COVID öncesi politikalarımıza güvenli bir şekilde geçmeye devam edebileceğimizin sinyallerini veriyor” dedi.