AMD, RX 7900 XTX'in aşırı ısınma sorununu kabul etti ve kullanıcılarına bu sözü verdi

AMD, RX 7900 XTX ekran kartlarında yaşanan aşırı ısınma sorununu detaylandırdı ve bu sorundan etkilenen kullanıcılara değişim sözü verdi.

AMD, RX 7900 XTX'in ısınma sorununu kabul etti

AMD’nin RX 7900 XTX ekran kartlarıyla ilgili kullanıcılardan gelen şikayetten daha önce bahsetmiştik. Bilgilere göre ekran kartları aşırı ısınıyor ve kullanıcılar yaşanan bu durum karşısında ne yapacaklarını bilmiyor. Ve nihayet AMD, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

AMD, RX 7900 XTX ekran kartlarının aşırı ısınmasıyla ilgili sorunun özellikle buhar odasından kaynaklandığını doğruladı, ancak RDNA 3 amiral gemisi GPU'ların yalnızca küçük bir kısmının etkilendiğini ve değişimin hızlı bir şekilde yapılacağını garanti ediyor.

AMD'nin Grafik Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Herkelman, PC World ile YouTube'da yaptığı bir röportajda bize yeni ayrıntıları verdi. Herkelman durumun aslında hız aşırtma uzmanı Der8auer'in daha önce iddia ettiği gibi olduğunu, yani GPU'daki yükselen sıcaklık noktalarının temel nedeninin buhar odasına yeterince su konulmamasından kaynaklandığını söyledi.

Herkelman, bu eksikliğin sadece "küçük bir grup" grafik kartı ve referans kartların çok küçük bir yüzdesi için geçerli olduğunu açıklıyor. Unutmayın, bu sorun yalnızca AMD'nin referans tasarımı üzerine inşa edilen RX 7900 XTX grafik kartlarıyla ilgili, çünkü özel üçüncü taraf kartların kendi soğutma sistemleri var.

Değişim planına gelince... Yeni 7900 XTX GPU'lar, etkilenen müşterilere vakit kaybedilmeden gönderilecek. Herkelman, "hemen göndereceğiz" sözünü veriyor.

Eğer siz de RX 7900 XTX'inizde aşırı ısınma sorunu yaşayanlardan biriyseniz, AMD destek birimiyle ya da referans tasarım ürününüzü satın aldığınız üçüncü taraf grafik kartı üreticisiyle iletişime geçmeniz gerekiyor.