Andre Agassi'den Alkışlanacak Ortaklık!

Tenis efsanesi Andre Agassi, insanlık ve özellikle de çocuklar için büyük önem taşıyan bir ortaklığa imzasını attı!

Andre Agassi düğmeye bastı

Efsane Amerikan tenis oyuncusu Andre Agassi, yaptığı açıklamada Square Panda ile partnerliğini açıkladı. Square Panda, çocuklar için eğitimsel uygulamalar yapan yeni bir firma. Agassi, Erken Çocukluk Nöroloji Bilimi Kuruluşu aracılığı ile Square Panda'ya yardım edecek ve Readvolution isminde "ilk" ücretsiz disleksi değerlendirmesi oyununu yapacaklar. Bunu gerçekleştirebilmek için, ABD'deki bazı üniversitelerdeki bilim insanlarından yardım almayı planlıyorlar. Bunların arasında Kaliforniya Üniversitesi var, ayrıca Weill Nöroloji Bilimi Enstitüsünden de yardım alacaklar.

Tabi buradaki en önemli noktalardan biri, bu bilim insanlarının yardımıyla bilimsel olarak doğrulanmış bir teknoloji üretmek. Square Panda'nın CEO'su Andy Butler firmasının bu işte yapay zeka-öğrenme platformundan yararlanacağını ve bu sayede disleksi sahibi çocukların tüm dil becerilerini kazanabileceklerini söylüyor (yani sadece belirli dil bilgileri değil). Butler, bunu çok gelişmiş bazı araçlarla kelime öğreterek ve alfabe farkındalığı kazandırarak yapacağını söylüyor. Buradaki anahtar nokta, Square Panda'nın bunu eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde yapacak olması.

Örneğin yukarıdaki resimdeki yüz dolarlık çok sensörlü harf seslerini öğrenme oyun seti, bir iOS veya Android cihazını çocukları okumaya teşvik eden bir enstrumana dönüştürüyor.

Okuyucu Yorumları