Android 6.0 Marshmallow'u şimdiden deneyin!

Biraz risk alıp, Android 6.0 Marshmallow'u bu cihazlarda hemen denemeniz mümkün!

Android 6.0'ı hemen deneyin!

Android 6.0 Marshmallow, Nexus 5X ve Nexus 6P'de ortaya çıkacak olsa da birçok telefona ücretsiz bir güncelleme olarak sunulacak. Heyecan verici yeniliklerle gelen Google'ın yeni işletim sistemi, telefonunuz için hazır olduğunda bir uyarı alacaksınız. Ancak beklemek istemiyorsanız, onu şimdiden denemenizin bir yolu var.

Android 6.0 Marshmallow'un önizleme sürümü şu an sadece Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player'da denenebiliyor. Aynı işlemleri başka telefonlarda denemek mümkün olsa da bunu hiç tavsiye etmiyoruz - bunu yapmak, telefonunuzu tuğlaya döndürebilir.

İşlerin yolunda gitmeme ihtimaline karşın öncelikle telefonunuzu yedekleyin. Bunun ardından USB hata ayıklama'yı etkinleştirin (Ayarlar > Telefon Hakkında üzerine 7 kez dokunun ve Ayarlar > Geliştirici seçenekleri yolunu izleyerek USB hata ayıklamayı açın). OEM kilidini de açmanız gerekiyor ancak bunun cihazınızdaki her şeyi sileceğini söyleyelim.

Şimdi 15 seconds ADB Installer adındaki Windows aracını buradan indirin (Version 1.4.2 yazan yere kaydırın) ve yükleyin. Kurulum sırasında ADB ve Fastboot'u da kurmak için "Y" tuşuna basarak onaylayın. Sürücüleri yüklemeyle ilgili sorguyu da onaylayın ve PC'nizi baştan başlatın.

Şimdi Google'ın Android geliştirici sayfasına gidin ve Nexus cihazınız için doğru Android 6.0 imaj dosyasını indirin. Dosyayı indirdikten sonra onu WinRAR gibi bir programla bir klasöre açmanız gerekiyor. Dosyaları önceki adımda oluşturduğumuz adb klasörüne açın (örneğin c:\adb)

Şimdi Nexus'unuzu fastboot modunda açmanız gerekiyor. Bunun için Nexus 6'da ses kısma ve güç düğmelerine aynı anda basın. Nexus 5'te ses kısma ve açma düğmelerine basın ve ardından güç düğmesini basılı tutun.

Cihazınız fastboot modunda açıldıktan sonra PC'nizde Android 6.0 imaj dosyasının bulunduğu klasörü açın. Burada flash-all.bat adında bir dosya göreceksiniz; bu dosyaya çift tıklayın ve yüklemeyi başlatın.

Cihazınız yeniden başladığında Android 6.0 Marshmallow çalışıyor olacak.

Okuyucu Yorumları