Android 7.0 Nougat için yeni çıkış tarihi iddiası!

Sabırsızlıkla beklenen Android 7.0 Nougat'ın geleceği tarih, yeni sızıntıya göre çok yakın...

Android 7.0 ne zaman çıkacak?

Sıradaki Android sürümü Android 7.0 Nougat hakkında birçok şey bilsek de, yeni işletim sisteminin çıkış tarihini günü gününe bilmiyoruz. Google, bizlere Nougat'ın "yazın" geleceğini söylemekle yetiniyor ve şimdiye kadar bu konuda başka bir bilgiyle karşılaşmadık.

Şimdi ise ünlü sızıntı hesabı @evleaks'in iddiasına göre Android 7.0'ın çıkış tarihi "Ağustos" olacak. Belki yine kesin bir tarih değil, ancak Google'ın sözünü verdiği "yaz"dan daha tatmin edici olduğu kesin. Android söz konusu olduğunda çıkış tarihi, Nexus'unuz veya Android One'lı bir telefonunuz yoksa elbette sizi çok fazla ilgilendirmeyebilir. Samsung, LG, HTC, Sony veya diğer üreticilerin en son telefonlarından birine sahipseniz, Android 7.0'a ulaşmanız birkaç ay veya daha uzun sürebilir.

Android'in piyasadaki son sürümü olan ve neredeyse bir sene önce çıkan 6.0 Marshmallow'u kullanan Android'li telefonların oranının yalnızca yüzde 13,3 olması Google için pek de hoş bir tablo değil. Android 5.0 ve 5.1'i kullanan telefonlar, yüzde 35,1'lik oranla liderliklerini sürdürüyorlar. Nougat'ın bu soruna nasıl bir çözüm getireceğini biz de merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları