Android, Chrome OS'dan neden daha iyi?

Chrome OS'un macerasını başlamadan bitirecek olan şey, aslında hiç de uzağında olmayabilir...

Chrome OS'un sinsi düşmanı!

Google'ın Cr-48 Chrome laptop'u sınırsız ve kesintisiz veri aktarımı yapabilen kusursuz ağlara yönelik geliştirilmiş ve pek iyi bir fikir gibi görünmüyor.

Yüzde yüz güvenli ve hızlı bir bağlantı ile 'bulut' üzerinde bir çok temel işlemi yapmak mümkün olabilir. Başarısız Linux tabanlı tüketici PC'lerinde olduğu gibi, Chrome OS da virüs ve zararlılardan etkilenmeyebilir. Ancak Linux tabanlı bu netbook'ların başarısızlığa uğradığını düşündüğümüzde Chrome'un yeni ne getirdiği belirsiz kalyor.

Google taşınabilir cihazlar için bir işletim sistemi oluşturmak istiyorsa, bu işletim sisteminin Android'den çok farklı olmasına gerek yok. İşte Android'in Chrome'dan üstün olmasının nedenleri.

Kablosuz ağlar ve bulut teknoloijisi

Kablosuz ağlar ve bulut teknoloijisi
Bulut teknolojisi veri aktarımını patlatabilir

1. Kablosuz ağlar çok güvenilir değiller: 3G ve Wi-Fi'ın kullanılmadığı veya yavaş olduğu bir çok alan var. Android telefon geliştiricileri bunun farkındalar ve bu nedenle cihazlarına çevrim dışı modunu yerleştirmişler. Bu sayede örneğin bir SD kart üzerinden video seyrederken bağlantının olmadığı bir yere geçtiğinizde telefonunuz donmuyor.

Chrome cihazları bir miktar yerel depolama alanına sahip ancak Google'ın bu cihazlarda yerel depolamayı kullanmayı sevmediği bir gerçek.

2. Bulutlarda gezinti bant genişliği kullanımınızın tavan yapmasına neden olabilir: Chromebook'unu iş masasından farklı yerlerde de kullanmak isteyenler Wi-Fi hotspot'larının peşinde koşmak zorunda kalabilirler. 'Bulutlarda yaşamak' ise inanılmaz derecede çok veri aktarımına neden olabilir. Kotasız bir bağlantıya sahipseniz sorun yok ancak malesef çoğumuz böyle bir bağlantıya sahip değil...

Uygulamalar, Honeycomb ve Chrome OS hakkında

Uygulamalar, Honeycomb ve Chrome OS hakkında
Honeycomb ile Android büyük ekranlarda da çalışabilecek

3. Web teknolojileri, çok sayıda uygulama kategorisine gerek duyuyor: Chromebook çok sayıda basit ve sıradan Flash oyunlarını çalıştırabilir. Ancak bu iPhone'un ilk senesine dönüş gibi bir şey olacaktır.

Chromebook, Web'e bağlı kalarak oyun geliştiricileri ve oyuncular için en basit akıllı telefonların bile gerisinde kalacaktır.

4. Honeycomb, Android'in ekran boyutu ve giriş sorunlarını çözecek: Android destekli laptop cihazların geçmişte başarısızlığa uğramasının nedeni, uygulamaların ve arayüzün tam klavyelere ve büyük ekranlara göre tasarlanmamış olmasıydı. Honeycomb ise mobil işletim sistemlerinde tam boyutlu ara yüz devrini açan işletim sistemi olacak ve laptop cihazlara kolaylıkla nakledilebilecek.

5. Chrome bir işletim sistemi değil, uygulama: Android, Chrome'u çalıştırabilir ancak Chrome hiç bir şeyi çalıştıramıyor...

Yakın bir zamanda Chrome ve Android projelerinin birleştiğini ve Chrome'un Android'de bir katman veya uygulama haline geldiğini duymamız çok şaşırtıcı olmayacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları