Android kullanıcılarının önemli bir kısmının iPhone'a geçmek istediği ortaya çıktı

Yeni araştırma, Android kullanıcılarının önemli bir kısmının iPhone'a geçmeyi düşündüğünü gösteriyor.

Android kullanıcılarının önemli bir kısmı iPhone'a geçmek istiyor

Geçtiğimiz yılın sonlarında J.P.Morgan, bütçe dostu iPhone SE’nin bir milyardan fazla Android kullanıcısını iOS tarafına çekmeye yardımcı olabileceğini söylemişti. Şimdi de güvenlik şirketi Beyond Identity tarafından 1.003 Amerikalıyla yapılan anket, bazı ilginç sonuçlar gösteriyor.

Nisan raporuna göre, iOS son dört yılda istikrarlı bir şekilde piyasa payını arttırıyor, ancak Android hala yüzde 69,74 ile çok daha büyük bir paya sahip. Ayrıca rapor, farklı pazarların farklı tercihlere sahip olduğunu ve Afrika gibi bazı bölgelerde, iPhone'ların yüksek fiyatlarının, insanların bunun yerine Android'i tercih etmesinin bir nedeni olabileceğini belirtiyor. Bu rapora göre iOS, Kuzey Amerika ve Okyanusya'daki işletim sistemi pazarının yüzde 54'üne sahip.

Beyond Identity, tartışmaya başka bir bakış açısı ekledi ve işletim sistemi savaşları söz konusu olduğunda güvenliğin en önemli belirleyici faktörlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Görünüşe göre, ABD merkezli Android kullanıcılarının yüzde 25'i iOS'a geçmeyi düşünüyor ve bunun yüzde 49'u neden olarak iPhone'un daha güvenli olmasını gösteriliyor.

Genel olarak baktığımızda, Apple ürünleri de saldırganlara karşı bağışık olmasa da, Android güvenlik açıkları hakkında daha fazla haberle karşılaşıyoruz. Yeni rapor, her iki grubun yüzde 40'ından fazlasının kötü amaçlı yazılım saldırıları veya dolandırıcılıklardan geçmesine rağmen, daha fazla Apple kullanıcısının "hiçbir tür güvenlik ihlali yaşamadığını" bildirdiğini söylüyor. Bir saldırı olduğunda ise, iOS kullanıcılarının verilerini tamamen kurtarma olasılığı yüzde 20 daha yüksekti.

Bugün mevcut olan en üst düzey Apple ve Samsung akıllı telefonlarının sahiplerine güvenlik algıları sorulduğunda, iPhone 13 Pro Max kullanıcılarına, şimdiye kadar kullandıkları en güvenli telefon olduğunu söyleme olasılıkları iki katından fazlaydı. Ortalama bir iOS kullanıcısı, bir Android kullanıcısından yalnızca biraz daha güvende hissediyordu (yüzde 76'ya karşı yüzde 74).

Çalışma ayrıca, Apple kullanıcılarının güvenlik konusunda daha titiz olduklarını ve cihazların kilidini açmak için dört haneli bir pin yerine altı haneli bir pin kullanmak gibi önlemler aldıklarını ve ayrıca yüz tanımayı kullanma ve konum izlemeyi izleme olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Öte yandan, iOS kullanıcılarının genellikle çok daha rahat hissediyor ve Android kullanıcılarına göre daha sık telefonları kaybediyor gibi gözüküyor.