Samsung’un büyük hedefi belli oldu: 2025'e kadar Galaxy S kadar Galaxy Z satmak!

Samsung, katlanabilir akıllı telefon satışlarının 2025 yılına kadar tüm amiral gemisi satışlarının yarısına ulaşmasını hedefliyor...

Samsung'un hedefi: Galaxy S kadar Galaxy Z...

Samsung, kısa bir süre önce yeni katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ü tanıttı. Her 2 cihaz da tasarım açısından selef modellere fazlasıyla benzer görünürken, bunlardan özellikle Galaxy Z Flip 4, işlemci ve birkaç değişiklik dışında Galaxy Z Flip 3 ile aynı.

Yeni katlanabilirlerle birlikte, Samsung'un kısa vadeli hedefleri de ortaya çıktı. Yeni Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 ile Samsung, 2025 yılına kadar, sattığı amiral gemisi akıllı telefon satışlarının yarısının katlanabilir telefonlar tarafından doldurulmasını istiyor. Bu açıklama New York’taki üst düzey yöneticilerin birinden gelirken, Samsung’un mobil deneyim iş bölümü başkanı Roa Tae-moon da düzenlediği basın toplantısında, “2022 yılını 10 milyondan fazla katlanabilir akıllı telefon satışı ile kapatmak için her türlü çabayı göstereceğiz” diyor.

Roh, Samsung’un katlanabilir akıllı telefonlarının payını 2025 yılına kadar Galaxy amiral gemisi satışlarının yüzde 50’sine çıkarmayı planladığını da söylerken, görünüşe göre Samsung, katlanabilir akıllı telefonlarının Galayx S serisi amiral gemisi telefonlarının yanında yer almasını ve amiral gemisi akıllı telefon pazarını, katlanabilir modelleriyle ele geçirmek istiyor.

Elbette bunun nasıl olacağını göreceğiz. Şu an Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4, ülkemizin en pahalı akıllı telefon modelleri arasında. Galaxy Z Fold 4, 40 bin TL fiyat etiketine sahipken, Galaxy Z Flip 4 ise 26 bin TL’ye alıcı buluyor.