Android'li tabletinizi PC gibi kullanın!

Android'li tabletinizi gerçek bir PC gibi kullanmanızı sağlayacak her şey, içeride...

Tabletinizi PC gibi kullanın!

Android'li tabletlerin giderek daha iyi hale geldiklerinden şüphe yok; ancak onlarla iş yapmak hala o kadar da kolay değil. Ancak birkaç aksesuar ve uygulamayla onları laptop gibi kullanabilirsiniz. Yazımızdaki ipuçları, pencerede çalışmanızı kolaylaştırdığı için özellile 10 inç'lik tabletlerde daha çok işinize yarayacak.

Klavye ve fare bağlayın

Android'li tabletiniz için farklı fiyatlarda birçok bluetooth klavye ve fare bulmanız mümkün. iPad'le çalışan Hive Five gibi bazı klavyeler, Android'i de destekliyor. Klavye ve fareyi USB'den bağlamayı tercih ediyorsanız, bir USB OTG adaptöründen faydalanabilirsiniz. Ancak tabletinizin bu yöntemle USB cihazları kabul edip etmediğini kontrol edin, bazı tabletler bu adaptör yoluyla bağladığınız USB cihazlarını desteklemeyebiliyorlar.

Overskreen Floating Browser

Web tarayıcınız, tabletinizdeki en önemli uygulamalardan bir tanesi. Chrome, çoğu durum için yeterli olsa da Overskreen ile diğer uygulamaların üzerinde durabilen tarayıcı pencereleri açmanız mümkün. Bu sayede web'de gezinirken not alabilir veya diğer işlerinizi halledebilirsiniz.

Tiny Apps, Floating YouTube Popup Video...

Tiny Apps, Floating YouTube Popup Video...

Tiny Apps

Tiny Apps, not defteri, hesap makinesi, müzik yürütücü denetimleri gibi farklı temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak küçük araçlardan oluşan bir paket. Benzer işlevleri tek tek sunan daha uygulamalar da bulabilirsiniz, ancak Tiny Apps bunların tümünü bir arada sunuyor.

Floating YouTube Popup Video

Floating YouTube uygulaması, YouTube videolarını ekranınızın herhangi bir kısmında, pencere içinde oynatmanıza izin veriyor. Uygulamanın sunduğu işlev, resmi YouTube uygulamasındakine oldukça benziyor, ancak pencereyi YouTube uygulamasının dışında da görebilmenize izin veriyor.

AirTerm

Airterm, tabletinizin ekranında yüzer bir komut satırı penceresi oluşturuyor. Uygulamanın kendisi root gerektirmiyor, ancak cihazınız root'lu değilse kullanabileceğiniz komut satısı oldukça kısıtlı.

Quickly ve uzaktan masaüstü

Quickly ve uzaktan masaüstü

Quickly

İlk olarak uyarı bölmesine widget eklemenize izin veren uygulama, aldığı son güncellemeyle birlikte artık giriş ekranı widget'larınızı yüzer hale getirebiliyor. Widget'ları Quickly içerisinden direkt olarak çalıştırabiliyorsunuz. Bu sayede hesap makinenizin, cihaz ayarlarınızın, e-postalarınızın, RSS'in, takvimin ve herhangi bir widget'ın yüzer sürümünü oluşturabilirsiniz.

Uzaktan masaüstü ile çalışın

Yüzer pencereler her zaman işinizi kolaylaştırmayabilir. Gerçek bir PC işletim sistemi kullanmanız gerekiyorsa, Microsoft'un Windows'lu cihazlara oturum açmanıza izin veren Remote Desktop for Android'i kullanabilirsiniz.

Uzaktan yönetim aracınızda daha çok seçeneğe ihtiyacınız varsa PocketCloud, Teamviewer veya Splashtop gibi uygulamaları deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları