Android Nasıl Yedeklenir? İşte 5 Yedekleme Uzmanı!

Android'li telefonunuzu nasıl yedeklersiniz? İşte bu işin uzmanı en iyi 5 yedekleme uygulaması!

Android için 5 yedekleme uzmanı!

Önemli çalışmalarınızın, kayıtlarınızın, tablolarınızın vs. yanlışlıkla silinmeyeceğinin hiçbir garantisi yok. Zaten beklenen bir şey olsaydı, bunlara "kaza" denmezdi. Dahası verilerinizi rehin alıp, sizden para talep eden ransomware tehdidini atlamamak gerekiyor. Tabi ki, en kötü senaryoyla karşılaşmak yerine, telefonunuzu tuvalete düşürüp kişilerinizi kaybetmeniz de söz konusu olabilir.

Yedeğiniz varsa verilerinizi kaybetmek, büyük bir baş ağrısı olmaktan çıkacaktır. İşte Android'li cihazınızda denemeniz gereken 5 yedek uygulaması (bazıları root'a ihtiyaç duyuyor):

1. CM Backup

1. CM Backup

Uygulamayı kullanmak için bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra 5GB'lık ücretsiz bir depolama alanına sahip oluyorsunuz. Depolama alanı, Amazon S3 tarafından sağlanıyor ve şifreleniyor.

CM Backup, kişileri, SMS, MMS ve Hangout'ları, arama geçmişlerini, takvimi, yer imlerini, sözlükleri ve fotoğrafları yedekleyebiliyor.

Google Play bağlantısı: CM Backup

2. Titanium Backup

2. Titanium Backup

Titanium Backup, CM Backup öne geçene kadar yedekleme alanına hükmediyordu. Uygulama halen diğer uygulamalarda bulamayacağınız işlevlere sahip. Bunlar arasında uygulamaları yedekleyip dondurabilme, bir uygulamayı birden fazla defa yedekleyebilme, Dropbox/Box/Google Drive ile eşitlenebilme, yedekleri şifreleme ve fazlası var.

Titanium Backup'ın en büyük dezavantajları arasında ise çok eski görünen arayüzü, root gereksinimi ve en faydalı işlevlerin premium sürüme saklanmış olması var.

Google Play bağlantısı: Titanium Backup

3. G Cloud Backup

3. G Cloud Backup

G Cloud Backup, aynı CM Backup gibi kendi bulut depolama alanını sunuyor. 1GB boş alanla başlıyorsunuz ancak yapacağınız şeyler ve referanslarınız ile 10GB'a kadar genişleyebiliyorsunuz.

G Cloud Backup'ın yedekleyebildiği öğeler arasında kişiler, çağrı geçmişi, SMS ve MMS, fotoğraflar, videolar, müzikler, belgeler, takvim, sistem ayarlar, web tarayıcısı verileri var.

Yedeklerin tamamı güvenli ve şifreli bir bağlantı üzerinden gönderiliyor ve yalnızca Wi-Fi bağlantı üzerinden çalışıyor. Yedekleme işlemi sadece şarj sırasında yapıldığından pilinizin tükenmesinden de endişe etmenize gerek yok.

Google Play bağlantısı: G Cloud Backup

4. Super Backup

4. Super Backup

Uygulamanın tam adı Super Backup: SMS & Contacts olsa da, bundan fazlasını yapıyor. İşte Super Backup'ın yedekleyebildiği öğeler: Uygulamalar (root gerekli), kişiler, SMS, çağrı geçmişi, yer imleri (Android 6.0 ve sonrası), takvim. Yedekleri yerel olarak, harici SD kartına veya Google Drive/Gmail'e kaydedebiliyorsunuz.

Google Play bağlantısı: Super Backup

5. Easy Backup & Restore

5. Easy Backup & Restore

Easy Backup & Restore, birkaç dokunuşla tam bir yedek almanızı sağlıyor. Bununla kalmayan araç, yedekleme uygulamaları arasında kullanımı en kolay arayüzlerden birine sahip.

Easy Backup & Restore, şunları yedekleyebiliyor: Uygulamalar (root gerekli), kişiler, çağrı geçmişi, SMS ve MMS, yer imleri, takvim, sözlük.

Google Play bağlantısı: Easy Backup & Restore

Okuyucu Yorumları