24 GB RAM'e sahip Android telefonlar geliyor; peki ama bunu yapacak ilk marka hangisi olacak?

Çok yakında 24 GB gibi inanılmaz boyutta RAM'e sahip olan Android telefonlar görebiliriz. 24 GB'lık ilk Android telefonu üretecek şirket ise bakın hangisi olacak.

24 GB RAM'e sahip Android telefonlar geliyor

Apple’ı eleştiren kişiler, sıklıkla ürünlerinin fiyatlarına göre düşük donanım özellikleri sunduğundan yakınır. Android ekosisteminde ise durum bunun tam tersidir. iPhone fiyatının yarısından daha azını ödeyerek çok güçlü donanım özelliklerine sahip olabilirsiniz. Yakında, 24 GB RAM’in üst seviye telefonlar için standart hale gelmesiyle aradaki bu fark daha da büyüyebilir.

Çinli bir güvenilir sızıntı kaynağı olan Digital Chat Station’ın bildirdiğine göre, 24 GB RAM’e sahip Android akıllı telefonlar geliyor. Sızıntıyı Çin sosyal medyası Weibo’da yayınlayan kaynak, “Oga”nın bu yüksek bellek boyutunu popülerleştirmek için çalışmaya başladığını iddia etti. Eğer daha önce bu ismi duymadıysanız, Oga üreticileri Realme, OnePlus ve Oppo’dan oluşuyor.

Sızıntı kaynağı, bu grubun içindeki hangi şirketin telefonlarında 24 GB RAM üzerinde çalıştığına dair ayrıntıları yayınlamadı. Ancak Weibo gönderisi, şirketin üst seviye serisinin en üst yapılandırması olarak 24 GB RAM’in sunulacağını ve 16 GB’ın standart bellek olacağını iddia ediyor. Bu yükseltme hakkında çok daha fazla şey duyabiliriz, ancak bunun gerçek dünyada ne kadar yararlı olacağı önemli bir soru olabilir.

Birkaç yıl önce, 200 MP kameranın Android telefonlara geleceği hakkında çok konuşuldu, ancak megapiksel sayısının çok yüksek olması, endüstride büyük bir değişiklik yaratmadı. Bu yüzden şirketlerin 24 GB gibi büyük bir RAM fikrini kullanıcılara nasıl satmayı planladıkları da önemli bir soru.

Donanım gereksinimleri, telefonunuzu nasıl kullanmak istediğinize bağlı olsa da, çoğu kişi için 8 GB RAM yeterli kabul ediliyor. Ve gelecekteki uygulamalara hazır olmak isteyenler bile 12 GB veya 16 GB ile yetinebilirler. Bunun üzerindeki herhangi bir sayı kağıt üzerinde çekici görünebilir, ancak belirli bir sorunu çözebilecek harika bir sonuç ortaya çıkarmayacağını söyleyebiliriz.