Android Wear ortaya çıktı!

Google, son dönemin en büyük bombasını patlattı. İşte özel Android ve ilk 2 bombası!

Çok özel bir Android!

Google, giyilebilir cihazlara yönelik yeni Android sürümü Android Wear'ı duyurdu.

HTC, Samsung, Motorola, Asus ve LG'nin akıllı saatlerinde ve diğer giyilebilir teknolojilerinde kullanılacak olan Android Wear, Google Now yoluyla sesli komutlara ağırlık verecek. Diğer akıllı saatlerde olduğu gibi Android Wear cihazlarında fitness özellikleri ön planda olacak. Ancak Google'ın planları, adımlarınızı saymaktan çok daha fazla.

Android Wear için yayınlanan tanıtım videosunda ismi belirtilmeyen akıllı saatlere sahip kullanıcılar, saatleriyle taksi çağırıyor, mesajlara cevap veriyor, yol tarifleri alıyor, maç sonuçlarını alıyor ve fazlasını yapabiliyorlar.

Mobil teknolojinin mümkün kıldığı şeylerin henüz çok küçük bir kısmını gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Google'ın Android, Chrome ve Uygulamalar ikinci başkanı Sundar Pichai, giyilebilir teknolojiler konusunda çok heyecanlı olduklarını, bu teknolojilerin etrafınızda olup biteni anlayabildiğini, onlarla basit ve hızlı bir biçimde, sadece bakarak veya bir kelime söyleyerek etkileşime girebileceğinizi söyledi.

İki teknoloji devi, Android Wear planlarını açıkladı bile! Haberimizin sonraki sayfalarında.

LG G Watch geliyor

LG G Watch geliyor

LG G Watch geliyor

LG, yaptığı duyuruda Google ile yakın bir çalışma yürüterek yeni akıllı saati G Watch'u 2014'ün ikinci çeyreğine yetiştireceğini söyledi.

LG, yeni giyilebilir teknolojisi G Watch'un birçok Android'li akıllı telefonla birlikte çalışabileceğini söylüyor. Moto X'e benzer bir çalışma şekline sahip saat, ağzınızdan çıkacak "Okay Google" sözcükleriyle komutlarınıza hazır hale gelecek.

Saatin teknik özellikleri ve fiyatları LG tarafından açıklanmasa da ilk görüntüler, tasarımında ve fazlasında Nexus 4 ve 5'te olduğu gibi Google'ın etkisinin olacağını gösteriyor.

Ve Android Wear'lı Moto 360

Ve Android Wear'lı Moto 360

Android Wear'lı Moto 360

Google'ın saat platformunu kullanacak ilk akıllı saatlerden bir tanesi de Motorola'nın Moto 360'ı olacak.

Moto 360, firmanın yayınladığını görüntülere baktığımızda normal saatlere oldukça benziyor, ancak içinde Android Wear işletim sistemi bulunuyor. Motorola ürün yönetimi başkan yardımcısı Lior Ron, şirketin blog'unda yaptığı duyuruda "hem harika görünen, hem de müthiş bir hissiyata sahip, istediğiniz, ihtiyaç duyduğunuz bilgiyi size veren bir saatin zamanının geldiğini" söyledi.

Ron, Moto 360'ın 2014 yazında farklı stil seçenekleriyle satışa sunulmasını bekleyebileceğimizi söylüyor.

Okuyucu Yorumları