Android'de her şeye hızla ulaşın!

Android'de en sık kullandığınız işlevleri tek bir düğmeye sığdıran, 5 "mucize" uygulama!

Her şeye hızla ulaşın!

İster Android kullanın, ister iPhone, akıllı telefonların hepsi birbirine benziyor. Her ikisinde de alt tarafta sayfayı değiştirseniz de yerinde kalan bir dizi simge bulunuyor. Ancak Android kullanıcıları, root'a ihtiyaç kalmadan telefonun arayüzünde değişiklik yapabiliyorlar.

Android'in uygulama mağazasında kısayolları tek bir düğmeye sığdıran birçok araç bulmanız mümkün. Sıkça kullandığınız görevlere hızla ulaşmanızı sağlayan bu uygulamalar, genellikle iOS'un Assistive Touch işlevini taklit ediyorlar, ancak bunu başarıyla yapanlar da var. İşte telefonunuzdaki her şeye hızla erişmenizi sağlayacak 5 Android uygulaması.

1. EasyTouch (Ücretsiz)

iOS'un Assistive Touch işlevi ortaya çıktığından bu yana Android uygulamaları, yer değiştirebilen düğme fikriyle denemeler yapıyorlar. Bunlardan biri olan EasyTouch, ekranı kilitleme, Bluetooth'u açıp kapama, kamera gibi kısayolları tek bir düğme altına sığdırıyor. Uygulama, Android'in şu anki tasarım dilini kullandığı için size yabancı görünmüyor. Ayarlar menüsü ve kısayollar, sizde Google tarafından geliştirilmiş bir uygulama hissi bırakıyor.

Bu tür uygulamaların dezavantajı ise düğmenin her zaman gözünüzün önünde olması. Yine de listemizde göreceğiniz diğer programlara kıyasla, çok can sıkmadığını söyleyebiliriz.

Android'de her şeye hızla ulaşın!

2. Shorty (2,75 TL)

Shorty, genel görünümlü bir simge yerine üzerinde "S" yazan kırmızı bir düğme kullanıyor. Bu düğmeye tıkladığınızda, en fazla beş göreve ulaşabiliyorsunuz. Bu görevlerin ne yapacağı ise tamamen size bağlı.

Düğmelere ekleyebileceğiniz işlevler arasında belirlediğiniz kişiyi direkt olarak arama, önceden hazırlanmış bir kısa mesajı gönderme ("Şimdi geliyorum" gibi), fotoğraf çekme ve uygulama çalıştırma var.

Shorty'nin yapabildikleri yaklaşık olarak bunlardan ibaret. Uygulama ücretsiz değil, sunduğu işlevsellik için 2,75 TL'nin çok olmadığını düşünüyoruz.

Floating Toolbox ve diğerleri

Floating Toolbox ve diğerleri

3. Floating Toolbox (Ücretsiz " 4,84 TL)

Ekranınızda kayan bir düğme oluşturan Floating Toolbox, düğmeye dokunduğunuzda menü açmak yerine sık kullandığınız uygulamaların listesini gösteriyor. İşiniz bittiğinde düğme tekrar eski haline geliyor.

Aracın saydamlık derecesini, büyüklüğünü ve rengini ayarlamanız mümkün. Ücretsiz sürüm aç-kapa işlevlerini sunmadığından, bu işlevlere ulaşmak için ücretli sürüme geçmeniz gerekiyor.

4. Simple Shortcuts

Düğmenin ekranda görünmesi canınızı sıkıyorsa, Simple Shortcuts'un çözümü size göre. Ekranın kenarında görünmez biçimde saklanan uygulama, parmağınızı içeriye doğru çektiğinizde görünür hale geliyor. Simple Shortcuts ile sık kullandığınız uygulamaları veya cihazınızda yüklü olan tüm uygulamaları listeleyebiliyor.

Android'de her şeye hızla ulaşın!

Reklam destekli uygulama, yapılandırma ekranında banner reklamlar gösteriyor. Bunları uygulama içerisindeki 1 dolarlık ödeme ile kaldırıp, uygulama listesine ek bir sütun ekleyebiliyorsunuz.

5. Assistive Touch 2

Google Play'de kendisini "Assistive Touch" olarak adlandıran birçok uygulama var ve bunların çoğu, hemen hemen aynı işi görüyor. Bunlardan biri olan Assistive Touch, simgelerin sırasını değiştirmenize, renkleri değiştirmenize, kayan düğmenin görünümünü kişiselleştirmenize olanak tanıyor. Assistive Touch 2, kayan düğmeyi daha küçük, rahatsız etmeyen bir hale getirmenizi sağlıyor. Düğmeye dokunduğunuzda düğmelerden oluşan bir halka ekrana geliyor ve sık kullandığınız işlevlere ulaşmanızı sağlıyor.

Okuyucu Yorumları