Apple'ın beklenen cihazı için hayaller, yine başka bahara mı kaldı?

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun söylediğine göre, şirketin yılan hikayesine dönen AR/MR başlığı için hayaller bir kez daha ertelenmiş olabilir.

Hayaller bir kez daha başka bahara mı kaldı?

Bu haftanın başlarında Apple, yıllık WWDC 2023 geliştiriciler konferansını 5-9 Haziran tarihlerinde düzenleyeceğini duyurdu. Sektördeki birçok kişi, Apple'ın uzun süredir geliştirilmekte olan karma gerçeklik başlığını en sonunda resmi olarak tanıtacağı yerin bu etkinlik olacağını tahmin ediyor. Ancak ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun yaptığı yeni bir açıklama, halen bu konuda kesin bir kanıya varmamamız gerektiğini söylüyor.

Bir Twitter gönderisinde Kuo, “Apple'ın çarpıcı 'iPhone anını' yeniden yaratacak bir AR/MR başlık duyurusu konusunda pek iyimser olmadığını” iddia ediyor. Bunun arkasındaki sebeplerden bazılarının arasında, başlığın “bazı donanım özelliklerinden ödün verilmesinin” yanı sıra, yavaşlamakta olan küresel ekonomik durum yer alıyor. Diğer sorunlar arasında, başlık için sağlam bir uygulama ekosisteminin oluşturulmasının gerekmesi ve Kuo'nun söylediğine göre 4.000 doların üzerine çıkabilecek yüksek fiyatı yer alıyor. Ayrıca şirket içinde de başlık hakkında bazı huzursuzluklar yaşandığı biliniyor.

Kuo, başlığın seri üretiminin bir veya iki ay daha ertelenebileceği ve 2023'ün üçüncü çeyreğinin ortalarına veya sonuna kadar gerçekleşmeyebileceğini de söylüyor. Analist, daha önceki 500.000 adetlik tahminlerin çok altında olan bir şekilde, yıl sonuna kadar sadece 200.000 ile 300.000 adet arasında başlık üretileceğini tahmin ediyor.

Bunların genel olarak pek iyi gözükmediği varsayılırsa, Apple’ın başlığın tanıtımını bu sonbaharın sonlarında, yani şirketin iPhone 15 modellerini de tanıtması beklenen zamana kadar ertelemesi söz konusu olabilir.