Apple, iOS 18'in geliştirilme sürecini durdurdu

Apple, iOS 18'in geliştirilmesine hataları düzeltmek için kısa bir ara verdi. Söylentiye göre yazılım şefi Craig Federighi, şirket çalışanlarını özelliklerden ziyade hataları çözmek için zorluyor.

Apple, iOS 18'in geliştirilme sürecini durdurdu

Bloomberg, Apple'ın iOS 18'in geliştirilmesine kısa bir süre ara verdiğini, çünkü işletim sistemi güncellemesi üzerinde çalışan ekibin çok fazla hata bulduğunu bildirdi. Çalışanlar iOS 18 ile birlikte macOS 15, watchOS 11 ve tvOS 18'deki çeşitli hataları gidermek için de alışılmadık bir haftalık geliştirme arası verdi.

Habere göre, Apple'ın yazılım şefi Craig Federighi, şirket çalışanlarını yeni özelliklerin devreye sokulması yerine hataların giderilmesi konusunda zorluyor. Bloomberg'den Mark Gurman, bu çabanın birkaç yıldır devam ettiğini söylüyor; bu da son yazılım lansmanlarında neden bu kadar çok geciken özellik olduğunu açıklıyor.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde iPhone kullanıcılarının aşırı ısınma sorunları, widget'ların amaçlandığı gibi çalışmaması ve hatta telefonun gece yarısı rastgele kapanması gibi sorunlarla karşılaştıkları bildirildi.

Apple Watch kullanıcıları için ise geçtiğimiz haftalarda bazı şeyler çoğunlukla kullanılamaz hale geldi ve watchOS 10.1 Apple Watch'un pilini aşırı derecede tüketti. Federighi, iOS 18'deki hataları gidermeye odaklanmakta haklı olsa da mevcut yazılım güncellemelerinde yapılması gereken çok iş var.

Şimdiye kadar, Apple'ın iOS 18 ile üretken yapay zeka özelliklerini başlatmayı planladığını duyduk. Haitong International Securities analisti Jeff Pu'ya göre, bu yeni sistem nihayet 2024'ün sonlarında iPhone için üretken AI özellikleri ekleyebilir. Ayrıca Apple'ın 2023'te yüzlerce, 2024'te ise daha da fazla yapay zeka sunucusu kuracağını öne sürülüyor.

Bulut tabanlı yapay zeka ve cihaz içi veri işlemeyi birleştiren Apple, 2024'ün sonlarına doğru iPhone ve iPad kullanıcılarına üretken yapay zekasını sunacak, bu da bunun iOS 18 döngüsünün bir parçası olacağı anlamına geliyor.