Apple, iPhone 15'e ek olarak şu an satışta olan iPhone'larında da USB-C'ye geçiş yapabilir

iPhone 15 serisi piyasaya çıktığında, USB-C bağlantı noktasına sahip tek iPhone serisi olmayabilir. İpuçları, Apple'ın şu anda Lightning'e sahip olan bu iPhone modellerinde de USB-C'ye geçeceğini söylüyor.

Geçen yılın iPhone'ları da USB-C'ye geçebilir

Bir yılı aşkın bir süredir iPhone 15 serisinin USB-C portu için Lightning portundan vazgeçeceğini duyuyoruz. Söylentiler ve haberler bu değişikliğin kaçınılmaz olduğu yönünde olsa da iPhone 15 serisi piyasaya çıktığında, USB-C portuna sahip tek iPhone olmayabilir. Apple bu değişiklik için iki model daha hazırlıyor gibi görünüyor.

Twitter kullanıcısı @aaronp613 tarafından ortaya çıkarılan tvOS 17 beta kodunda, daha önce yayınlanmamış altı iPhone modeline ilişkin bilgiler bulundu. Bunlardan dördü (iPhone15,4, iPhone 15,5, iPhone16,1 ve iPhone16,2) dört iPhone 15 modeline işaret ederken, listede iki yeni iPhone daha var: iPhone14,1 ve iPhone14,9.

Bu iPhone'ların her ikisi de A15 Bionic çipine sahip ve şu anda A15 Bionic çipe sahip iPhone modelleri; iPhone SE 3, tüm iPhone 13 modelleri ve standart iPhone 14 modelleri. Bununla birlikte, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, önümüzdeki birkaç yıl boyunca Apple tarafından satılmaya devam edileceğinden, USB-C bağlantı noktası için revize edilmiş versiyonlarından bahsedilmesi söz konusu olabilir. Başka bir deyişle satışta kalacak olan iPhone 14 modelleri, şimdikilerin aksine USB-C ile gelebilir.

Apple'ın halihazırda piyasaya sürülmüş bir iPhone'un bağlantı noktasını sonradan hiç değiştirmediğini de belirtmek lazım, ancak şirketin bağlantı noktalarını son kez değiştirmesinin üzerinden de on yıl geçtiğinden bu mümkün olabilir. Ayrıca AB kuralları da, Apple'ı iPhone 14'leri satışta tutmak için zorlaması söz konusu.

Beta testleri devam ederken, bakalım tvOS 17 veya başka bir işletim sisteminden gelecek iPhone modelleri hakkında daha fazla ayrıntı elde edebilecek miyiz...