Apple, kendi uygulamalarını Vision Pro için modifiye etmeyecek

Apple, Vision Pro için Podcast, Haberler veya Takvim gibi birinci taraf uygulamalarını baştan tasarlamadan yayınlayacak gibi görünüyor. Peki bu karar, Vision Pro için ne anlama gelebilir?

Apple, kendi uygulamalarını Vision Pro için modifiye etmeyecek

Apple'ın Vision Pro'su ile birlikte sunulacak"1 milyondan fazla" uygulamanın büyük bir kısmının mevcut iPad ya da iPhone uygulamaları olması beklenen bir şey. Ancak Mark Gurman'ın Bloomberg için hazırladığı Power On bültenine göre Apple, Podcast, Haberler, Takvim ve Anımsatıcılar gibi kendi büyük birinci parti uygulamalarını da değiştirmeden, olduğu haliyle kullanıma sunacak.

İlk bakışta Apple'ın bu kararı tuhaf bir seçim gibi görünüyor. Ancak bunun gerçekten bir sorun olup olmadığı, Vision Pro'nun arayüzünün uygulamaların dokunma öncelikli yaklaşımına ne kadar iyi uyum sağladığına bağlı olacak. Sonuçta, Anımsatıcılar uygulamasının akıllara durgunluk verecek sürükleyici üç boyutlu efektlere ihtiyacı yok. Ancak bazı kişiler için platformun cazibesinin bir parçası da Vision Pro'nun bir üretkenlik cihazı olarak sunduğu olanaklar olacak. Dolayısıyla bu işi tam olarak yerine getirmediği için Takvim uygulamasını kullanmak can sıkıcıysa, bu durum 3.500 dolarlık cihazın deneyimini olumsuz etkileyebilir.

Apple'ın yüzde 30'luk App Store kesintisi gibi faktörler nedeniyle geliştiricilerin hevesinin düşük olduğunu yazan Gurman, bu kesintinin özellikle şirketin piyasaya sürüldüğünde yalnızca 80.000 adet üretmiş olabileceği ve uygulama satabileceği küçük bir kullanıcı havuzu oluşturan bir ürün için acı verici olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Vision Pro geliştirici kitine sahip olamayan bağımsız geliştiriciler, yüksek sayılabilecek giriş fiyatını ödemek istemeyebilirler ki uygulama üreticisi Paul Haddad, Bloomberg haberinde alıntılanan Mastodon gönderisinde bu durumdan yakınıyor.

Öte yandan ne YouTube'un, ne Spotify'ın ve ne de Netflix'in başlangıçta başlık için yerel bir uygulaması olmayacak. Ancak hizmetler Safari üzerinden kullanılabilir olacak. Bu belki işleri çözebilir, zira her iki site de en azından Mac'te Apple'ın tarayıcısını kullanarak 4K oynatmayı destekliyor.