Netflix'ten sonra, Apple Vision Pro'ya bir darbe de YouTube ve Spotify'dan geldi

Netflix'in ardından, Dünyanın en popüler video ve müzik hizmetleri olan YouTube ve Spotify da Apple'ın yakında çıkacak karma gerçeklik başlığına özel uygulama geliştirmeyeceğini açıkladı.

Netflix'ten sonra, Apple Vision Pro'ya bir darbe de YouTube ve Spotify'dan geldi

Kısa bir süre önce Netflix, yakında piyasaya sürülecek olan Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı için özel bir uygulama sunmayacağını duyurmuştu. Şimdiyse 2 büyük mobil eğlence uygulaması daha, YouTube ve Spotify da bu kervana katıldığını açıkladı.

Bloomberg, Google'ın Vision Pro için özel bir YouTube uygulaması yapmayacağını doğruladığını bildirdi. Ayrıca iPad uygulamasının başlıkta kullanılmasına da izin vermeyecek. İsmi açıklanmayan bir kaynağa göre Spotify'ın da aynı şeyi yapacağı bildiriliyor.

Şu ana kadar Netflix, Spotify ya da Google'ın YouTube'undan neden Vision Pro'yu yerel uygulamalarla desteklememeyi tercih ettiklerine dair resmi bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte, müşteriler Apple'ın Safari web tarayıcısı aracılığıyla her üç hizmete de erişebilecek.

Apple'ın bir sonraki büyük ürün lansmanı, üst düzey bir eğlence cihazı olarak tanıtıldı ve gerçekten de çok sayıda diğer küçük akış hizmetleri, lansman sırasında Vision Pro'yu uygulamalarıyla destekleyecek. Bir süre önce Microsoft bile Vision Pro'yu Word, Excel ve Office uygulamalarının uyumlu sürümleriyle destekleyeceğini duyurmuştu.

Apple Vision Pro'nun ön siparişleri bugün itibarıyla (19 Ocak) 3.499 dolardan başladı. Apple'ın perakende mağaza çalışanlarını 25 dakika kadar sürebilecek oturumlarla Vision Pro'yu potansiyle müşterilere tanıtmaya hazırladığı biliniyor.