AirPods şarj kutuları, kolye gibi takılabilecek farklı bir formda karşımıza çıkabilir

Apple'ın yeni patenti, kolye gibi takılabilecek AirPods şarj kutularına işaret ediyor. Peki bu patent gerçeğe dönüşürse, bizim için neleri değiştirebilir?

Apple, kolye gibi takılabilecek AirPods şarj kutuları planlıyor

Apple’ın AirPods Pro 2, AirPods (2019) veya orijinal AirPods Pro kulakiçi kulaklıklarının pek çok farklı avantajı bulunuyor, ancak takması ve taşıması inanılmaz derecede kolay olması çoğu insan için listenin başında yer alıyor.

Dezavantajlarının arasında ise bu küçük kulaklıkların çok kolay bir şekilde kaybedilebiliyor olması bulunuyor. Ayrıca şarj olurken kutularında kaldıkları için aramaları da cevaplayamazsınız. Ancak, Apple’ın yakın gelecekte bu sorunları çözmeyi amaçlayan bir “Kablosuz Kulaklık Aksesuarı” için aldığı bir patente göre bunların tamamı yakında değişebilir.

Cupertinolu teknoloji devinin çözümü, temel olarak her bir uçta, tokanın yanında yuvalanmış kulaklıklarla beraber boynunuza takılan, küçük, parlak çubuk tarzı bir kolye gibi gözüküyor.

Patentte belirtilene göre “Bazı taşınabilir elektronik cihazlar bir cepte veya çantada taşınabilirken, bazı faaliyetler bir elektronik cihazı saklamak için ceplerin veya cüzdanların kullanılmasına izin vermez. Örneğin, bazı taşınabilir elektronik cihazlar, taşınabilir elektronik cihazın kullanıcısı koşarken veya başka bir şekilde egzersiz yaparken müzik dinlemek için yaygın olarak kullanılır.

Bunların tamamı doğru açıklamalar olsa da, patentin muhtemelen en önemli kısmı şu şekilde: “Bu nedenle, elektronik cihazı güvenilir bir şekilde uygun bir form faktöründe tutmak ve istenen diğer özellikleri sağlamak için elektronik cihazlar için aksesuarlardaki iyileştirmeler ve ilerlemeler istenebilir.

Patentin içinde kolye önerisinin yanı sıra bisikletiniz için D-kilidi gibi görünen çizimler de bulunuyor, ancak çanta askısına veya sırt çantasının bir kısmına takmak, bir anahtarlığa eklemek veya hatta muhtemelen bileğinize asmak için kullanabileceğiniz karabina tipi daha küçük bir fikir de var. Bunların tamamı, AirPods kulaklıklarınızın şarj olmasını ve güvenli bir şekilde üzerinizde olmasını sağlamanın kolay ve yeni yolları olabilir.

Apple’ın patenti, şarj seviyesini göstermek için ışıklar içeren ve giysiye takılan bir şarj kutusunun müzik veya çağrı yönetimi için kişisel, yönlü bir hoparlör olarak kullanıldığı bir çizimi de içeren şekilde yeni formun getirebileceği diğer potansiyel özellikleri de anlatıyor.

Apple patentinde, “Aksesuar, gösterildiği gibi yönlü ses üreterek veya yükselterek, kullanıcının sesi duymasına izin verebilirken diğer insanlar, hatta doğrudan kullanıcının yanında duranlar bile sesi duyamayabilir. Bu şekilde, bir kullanıcı, örneğin, kulaklık aksesuardayken kulaklıkla yürütülen bir telefon görüşmesine devam edebilir ve yine de istenen gizlilik seviyesini koruyabilir” diyor.

Bu tür bir aksesuarın Apple için özel bir avantaj olacağı rahatlıkla söylenebilir. Ancak patentler söz konusu olduğunda her zaman olduğu gibi, bunun kesinlikle bir ürün ile karşılaşacağımız anlamına gelmediğini hatırlatmakta fayda var. Apple, 2019’dan bu yana her yıl 4.000’den fazla patent aldı ve bu patentlerin çok büyük bir kısmı halen teknoloji ürünlerine eklenmiş değil.