Apple Music Chromecast'i Destekleyebilir

Yakın zamanda Android tabletleri desteklemeye başlayan Apple Music, Google'ın yayın platformunu da desteklemeye başlayabilir!

Apple Music'ten yeni destek!

Akış hizmetleri ve akıllı ev uyumluluğu söz konusu olduğunda büyük firmaların standartları arasında çatışmalar olduğundan şüphe yok; ancak en son söylentiler Apple ve Google arasındaki söz konusu aralığın kapanabileceğini öne sürüyor.

Apple Music'in Android uygulamasının kodları üzerinde 9to5Google tarafından yapılan araştırmalar, Apple'ın müzik akışı hizmeti için Chromecast desteğinin sunulması ihtimalini ortaya çıkan yeni bulguları gözler önüne serdi. Bu bulgular, söz konusu desteğin yakın zamanda -hatta herhangi bir zamanda- gelmesini garanti etmese de özelik hakkında şu ana kadar bulunmuş en büyük kanıt niteliğinde.

Apple Music'in Android sürümünün Chromecast desteğine sunması, Android cihazlarının Apple'ın müzik platformundan Google Home cihazlarına, Android TV'lere ve Chromecast'e bağlı diğer teknolojik ürünlere yayın aktarmasına izin verecek. Ancak bu noktada bunun sadece bir spekülasyon olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Apple, Android için müzik hizmetini 2015 yılında tanıttı ancak Apple Music Android uygulaması, Cupertinolu dev için öncelik listesinin başında değildi ve Apple, uygulamaya yalnızca son aylarda tablet desteği gibi bazı temel işlevleri ekledi.

Hem Google hem de Apple'ın kendi rakip müzik akışı hizmetlerine ve akıllı ev platformlarına sahip olması, bu tür bir uyumluluk standardının sağlanmasını her iki teknoloji devi için de kolay kılmıyor. Neyse ki Apple, diğer işletim sistemleri hakkındaki tutumunu değiştirerek Amazon'un Echo akıllı ev hoparlörüne sunduğu desteğin yanı sıra yayınladığı diğer uyumluluk güncellemeleri ile popüler müzik akışı hizmetini diğer Amazon akıllı cihazlarına da daha geniş bir yelpazede sundu.

Okuyucu Yorumları