Apple Music, sessiz sedasız bir şekilde Spotify'ın en iyi özelliklerinden birini aldı: Keşif İstasyonu sizi bekliyor!

Apple Music, sessiz bir şekilde Spotify'ın en iyi özelliklerinden birini aldı. Üstelik bunu, Spotify'dan daha iyi yaptığı da rahatlıkla söylenebilir.

Apple Music, sessiz sedasız bir şekilde Spotify'ın en iyi özelliklerinden birini aldı

Apple Music, seveceğiniz daha fazla müzik keşfetmenize yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir özellik kazandı. Yeni Discovery Station (Keşif İstasyonu) artık kullanılabiliyor ve Apple Music aboneleri için iPhone, iPad ve Mac’te yerini almış durumda. Doğruyu söylemek gerekirse bu özellik Spotify'da da bir süredir var. Ama Apple, özelliği Spotify'dan daha kullanışlı bir şekilde ele almış gibi görünüyor.

Yeni kişiselleştirilmiş çalma listesi, Spotify’daki Haftalık Keşfim (Discovery Weekly) özelliğine çok benziyor ve Apple’ı en iyi müzik akışı hizmeti alanında daha da rekabetçi hale getiriyor. Bu istasyon, kitaplığınızda zaten bulunan müzikleri çalmak yerine, uygulamanın kitaplığınıza eklemek isteyeceğinizi düşündüğü müzikleri çalıyor.

Keşif İstasyonu çalma listesine erişmek için Apple Music uygulamasına gidin, Şimdi Dinle sekmesini seçin ve ardından, dinleme geçmişinize göre uyarlanmış yeni çalma listesini bulacağınız Sadece size özel bölümünü görene kadar aşağı kaydırın.

Keşif istasyonu, yeni müzik önermek için dinleme geçmişinizi analiz eden, otomatik olarak oluşturulmuş bir çalma listesi. Keşif İstasyonu henüz ilk günlerinde olduğu için, muhtemelen çoğu algoritmik sistem gibi, neyi tekrarladığınızı veya atladığınızı hatırlayarak zaman içinde gelişecektir.