Apple ve Google'dan sert U dönüşü!

Apple ve Google, bir süre önce dalga geçtikleri Microsoft ile şimdi aynı şeyi yapıyor!

Dalga geçmişlerdi ama...

Klavyeli ve ayarlanabilir ayaklıklı tablet trendi, artık onları eleştiren firmalar tarafından bile kabul edilmiş durumda.

Microsoft, Surface tabletleri 2012'te ilk kez ortaya çıkardığında Apple CEO'su Tim Cook, ürünün özellikleriyle dalga geçmişti. Cook, bahsettiği cihazın adını söylemese de kickstand ve klavyeli kapak gibi Surface'e has özelliklerden bahsetmişti. "Sanırım uçan ve yüzen bir araba tasarlayabilirsiniz" diyen Cook, cümlesini "ancak tüm bunların bir arada iyi olacağını sanmıyorum" diye bitirmişti.

Cook Surface'in tablet ve PC'leri birleştirme amacı hakkında daha da ileri giderek "herhangi iki şeyi birleştirebilirsiniz" sözcüklerini kullanmıştı. Cook, Surface'i "tost makinesi" ve "buzdolabı"nı bir araya getirmeye çalışan bir cihaza da benzetmişti.

Apple'ın geçen ay tanıttığı büyük boyutlu tableti iPad Pro ise hedefine Microsoft'un Surface Pro tabletlerini alıyor. Hatta iPad Pro'nun bir klavyeli kapak ve kalem gibi iki isteğe bağlı aksesuarı da bulunuyor. Kickstand'le gelen klavyenin Surface tabletten esinlendiği çok sık dile getiriliyor.

Google'ın ana şirketinin oturum başkanı Eric Schmidt de geçtiğimiz senelerde Surface serisi için benzer açıklamalarda bulunmuş, böyle bir yaklaşımın anlamsız olduğunu söylemişti. Şimdiyse Google'ın yeni tanıttığı Pixel C de kickstand destekli bir klavye ile geliyor.

Okuyucu Yorumları