Google'ın yeni nesil tableti: İşte Pixel C!

Tamamen Google tarafından tasarlanan yeni Pixel C, iPad Pro ve Surface'in en büyük rakibi olacak!

İşte Google'ın Pixel C'si...

Dün akşam iki yeni Nexus telefonunu tanıtan Google, sadece bu kadarla sınırlı kalmadı. Her ne kadar Nexus'lareın gölgesinde de kalsa, iPad Pro ve Surface cihazlarının yerini almaya aday yeni tablet Pixel C de tanıtım sırasında duyuruldu. Yeni tablet Nexus'ların aksine tamamen Google tarafından tasarlanmış durumda.

Google, 10 inç ekranlı Pixel C tableti, Chromebook Pixel yerine sunmayacak ama ayrılabilir klavyesi ile Microsoft'un Surface Pro 3 ve Apple'ın iPad Pro modelleriyle kıyasıya bir rekabete gireceği açıkça ortada.

Google henüz Pixel C hakkında bilmemiz gereken her şeyi açıklamış değil ancak şirket ofislerdeki Microsoft Surface hakimiyeti ve okullardaki iPad popülasyonu ile oluşmuş pastadan bir parça almak istediğini açıkça ortaya koyuyor.

Ancak bir başka ilginç nokta da Pixel C tabletin verimlilik odaklı Chrome OS yerine Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile gelecek olması. Aynı zamanda 512 GB kapasiteli Surface Pro 3 modellerle kıyaslandığında 32GB ve 64GB modelleri ile Pixel C'nin oldukça sınırlı olduğu görülüyor.

Android işletim sistemi ile gelecek yeni tablet üzerinde, tek konektör üzerinden güç, veri ve harici ekran bağlantısına izin veren USB Type-C portu bulunacak. Tanıtılan Nexus 5X ve Nexus 6P modellerinde de kullanılan USB Type-C portu, Google'ın yeni nesil ürünlerde artık bu bağlantı türüne sıklıkla yer vereceğini gösteriyor.

Google Pixel C için fiyatlandırma politikası da belirlenmiş durumda. Yeni nesil tabletin 32 GB kapasiteli modeli 499 dolar, 64 GB kapasiteli modeli ise 599 dolarlık fiyat etiketiyle tüketicilere sunulacak.

Okuyucu Yorumları