Apple Vision Pro'yu satın almak isteyenlerin, Apple'dan randevu alması gerekecek. Ama hepsi bu kadar da değil...

Apple'ın ilk uzamsal bilgisayarı olan Apple Vision Pro, 2024 yılının başlarında piyasaya sürülecek. Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın 3.499 dolarlık başlığını almak isteyenlerin randevu alması gerekeceğini söylüyor. Ama randevuya eliniz boş da gitmemelisiniz...

Apple, Vision Pro'yu randevu ile satacak

Apple Vision Pro ABD'deki tüm Apple Store'larda satılacak olsa da, New York ve Los Angeles gibi önemli bölgelerde müşterilerin cihaza tam olarak nasıl uyum sağlayacaklarını ve cihazı nasıl kullanacaklarını keşfedebilmeleri için bir deneme alanı bulunacak.

Ayrıca Apple, mağaza içi alıcılardan ürünü satın almak için randevu almalarını talep edecek. Bunun yanında müşterilerden gözlük reçetelerini vermeleri de istenecek. Bu yüzden Apple, stoklarında lens bulunduracak. Böylece, satın alacak olan müşterinin gözlük reçetesine göre, Vision Pro'da hangi lensi kullanması gerektiğine karar verecek.

Üçüncü taraf satıcılar ise, Vision Pro başlığını yalnızca 2025 yılında satışa sunabilecek.

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın Vision Pro'yu 2024'ün sonlarında Kanada ve Birleşik Krallık'ın yanı sıra diğer Avrupa ve Asya ülkeleri için de uluslararası piyasaya sürmeye hazırlanıyor olabileceğini söylüyor. Gurman, Apple mühendislerinin cihazı Fransa, Almanya, Avustralya, Çin, Hong Kong, Japonya ve Kore için yerelleştirmek amacıyla çalıştığını iddia ediyor.