Apple Vision'ın artık bir YouTube uygulaması var, ama (şimdilik) Google'dan gelmiyor

Apple'ın yeni karma gerçeklik başlığı Apple Vision'da YouTube videolarını izlemek için gerekli uygulama yayına girdi, ama uygulamayı geliştiren Google değil. Yine de uzun süre bu uygulamaya takılı kalmayacağınızı söyleyelim.

Apple Vision'ın artık bir YouTube uygulaması var, ama (şimdilik) Google'dan gelmiyor

Apple Vision Pro henüz yeni piyasaya çıktı ancak kullanıcıların bir çoğu, cihaz için uygulama sayısının azlığından şikayet ediyorlar. Öyle ki, Google'ın daha önce de açıkladığı gibi, YouTube videolarını çalıştıracak bir YouTube uygulaması bile bulunmuyor.

Apple'ın cihazı piyasaya sürmeden önce bu tür "standartlaşmış" uygulamaların olmaması tepki çekmişti. Ama görünen o ki üçüncü taraf geliştiriciler uygulama pazarındaki boşlukları doldurma görevini üstlenmeye başladılar.

Christian Selig isimli bir geliştirici, Vision Pro için Juno for YouTube adlı özel bir YouTube uygulaması yayınladı. Google resmi bir uygulama yayınlamadığından, bu uygulamanın cihaz için tek YouTube uygulaması olması dikkat çekiyor.

4.99 dolara satılan uygulama, oynatma penceresini yeniden boyutlandırma ve yeniden konumlandırma seçeneklerinin yanı sıra karma gerçeklik içinde sanal sinema salonu hissi için videoyu çevreleyen alanı karartma gibi bir dizi kullanışlı özellikle birlikte geliyor.

Bildiğimiz gibi, Google bir süre önce Vision Pro için bir YouTube uygulaması geliştirmeyi planlamadığını özellikle belirtmişti. Dolayısıyla, 5 dolar verip uygulama satın almak istemeyenler için şimdilik, Apple Vision Pro'dan YouTube'a ulaşmanın tek resmi yolu Safari üzerinden YouTube sayfasına girmek.

Resmi YouTube uygulaması da yolda

Güzel haberse, bir süre beklerseniz, resmi bir YouTube Vision Pro uygulamasını indirebilecek olmanız. Görünüşe bakılırsa Google daha önceki kararını rafa kaldırdı ve özel bir Vision Pro uygulaması geliştirmeye karar verdi.

Şimdilik uygulama için belli bir tarih yok ve Apple, Vision Pro kullanıcılarına YouTube'a ulaşmak için Safari'yi kullanmalarını öneriyor. Ama yol haritalarında özel bir YouTube uygulamasının bulunduğunun altını özellikle çiziyor.

Vision Pro'da uygulama bulunabilirliği konusundaki ilk endişeler büyük tartışma yaratmıştı. Ancak cihaz satışa sunulduğunda 600'den fazla uygulamanın yakında kullanıma açılacağı haberiyle tartımalar biraz duruldu.

Netflix, Spotify ve Google da dahil olmak üzere, bazı popüler uygulamaların resmi uygulamaları Vision Pro'da bulunmuyor. Öyle görünüyor ki, rakipleri Apple'ın başlığını popüler bir cihaza dönüştürmek istemiyorlar ve az sayıda kullanıcıyla unutulup giden bir proje olmasını umuyorlar. Ama Google'ın bu konuda biraz olsun yumuşadığını görmek sevindirici.