Apple Watch'un pil ömrü kaç yıl?

Apple Watch'un pil ömrü çok uzun olmayabilir. Peki ama pil, değiştirmeden önce kaç yıl yaşıyor?

Pil, kaç yılda ölecek?

Apple Watch nihayet ortaya çıktı ve en çok merak edilen detay, yani pili hakkında detaylı incelmeler de hemen yapıldı. Hatta Apple da, pilin tek şarjla kaç saat dayandığına ait verileri yayınladı.

Apple ürünlerinde pil sorunu sık sık şikayet edilen bir mesele olduğundan, bazı modellerinin fiyatı 10 bin doların üzerine çıkan Apple Watch'un pilinin, değiştirilmeden kaç yıl dayanacağına dair tartışmalar da başladı.

10 bin dolarlık mekanik bir saatin, on yıllar hatta yüzyıllar boyunca dayanması ve nesilden nesile geçmesi beklenirken, söz konusu dijital bir saat olduğunda, pil ömrünün 2.5 yılı geçmesi zor görünüyor.

Saatin pilinin, günlük şarj etme düzeni nedeniyle 2.5 sene içinde ölmesi beklenirken, teknoloji firmalarının alışkanlığı olduğu üzere, birkaç yaşını doldurmuş eski ürünlere desteğin zayıflaması hatta ortadan kalkması düşündürüyor. Yedek parça bulunamaması gibi sorunların da baş göstereceği bir dönemde kullanıcıların canının sıkılması ihtimal dahilinde.

Apple'ın resmi bildirimine göre saatin 1000 kez komple şarj edilme ömrü bulunuyor. Bu süreçten sonra orjinal kapasitesinin yüzde 80'i tükenmiş oluyor. Saatin her gün bir kez şarj gerektireceği düşünülürse, 1000 gün, yaklaşık 3 yıla denk geliyor.

Okuyucu Yorumları