Apple, yeni nesil AirPods Pro kulaklıklarına sıcaklık takibi gibi sürpriz özellikler ekliyor

Apple, tanıtılmasını beklediğimiz yeni nesil AirPods kulaklıklarına vücut sıcaklığı takibi ve işitme testi gibi sürpriz özellikler ekleyecek.

Apple, yeni AirPods Pro kulaklıklarına sürpriz özellikler ekliyor

Apple, bu sonbaharda iPhone 15 serisiyle birlikte piyasaya sürülmesi beklenen bir sonraki AirPods Pro nesli üzerinde çalışıyor. Yeni nesil AirPods, yerleşik sağlık özellikleri ve gelişmiş bağlantı dahil olmak üzere önemli yükseltmeler sunmayı hedefliyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın bildirdiğine göre Apple, AirPods Pro için bir USB-C şarj kutusu sunacak. Bu karar, AB’nin yeni ortak şarj standardına uyumlu bir şekilde Apple'ın Lightning bağlantı noktasından daha yaygın olarak benimsenen USB-C standardına geçişiyle uyum gösteriyor.

Yeni sağlık özelliklerinin arasında, yerleşik bir işitme testi işlevi özellikle dikkat çekiyor. Yeni kulaklıklar, kullanıcının işitme sağlığını değerlendirmek için farklı tonlar ve sesler çalabiliyor. Bu özellik, kullanıcıların işitmelerini doğrudan AirPod’lardan değerlendirmelerine olanak tanıyarak cihazları daha da kullanışlı hale getirmeyi amaçlıyor.

Gurman, Apple’ın muayene veya reçeteye ihtiyaç duymadan tezgah üstü işitme cihazı satışı için son FDA onayından da yararlanmak istediğini söylüyor. Bu onayı göz önünde bulunduran Apple, AirPods Pro’yu işitme cihazlarına alternatif olarak kullanma ihtimalini araştırıyor. Bu amaç doğrultusunda, tanınmış işitme cihazı üreticilerindeki mühendislerle beraber, kulaklıklarının işlevselliğini işitme cihazı yeteneklerini sunacak şekilde genişletmek için çalışıyor.

Yerleşik sıcaklık sensörü

İşitme odaklı özelliklere ek olarak, yeni nesil AirPod’ların yerleşik bir sıcaklık sensörü içermesi bekleniyor. Watch Series 8 ve Watch Ultra’da tanıtılana benzeyen bu sensör, kullanıcıların kulak kanalını kullanarak vücut sıcaklıklarını doğru bir şekilde ölçmelerini sağlayacak.

Ancak Gurman, bu işlevlerin kullanıcılara sunulmasının “birkaç ay, hatta yıl” sürebileceğini vurguluyor.

AirPods Pro’nun diğer önemli özellikleri arasında Şeffaflık modu ve Aktif Gürültü Engelleme yer alıyor. Cihaz, bir H2 çip, daha uzun pil ömrü, dokunmatik kontrol ve sürükleyici uzamsal ses içeriyor özelliklerini de içerecek.