Apple'ın yeni nesil Apple TV'si 8K desteği ile birlikte gelebilir

Apple'ın kodlarında yapılan bir AV1 keşfi, bir sonraki Apple TV modelinin Apple TV 4K olacağına işaret ediyor.

Apple TV 8K mı geliyor?

Telefonlar için iOS, tabletler için iPadOS, Mac'ler için macOS ve tabii ki Apple TV 4K için tvOS dahil olmak üzere Apple'ın bir sonraki büyük yazılım güncellemelerinin kodlarında, şirketin gelecekte cihazlarında yeni nesil AV1 video formatını destekleyeceğine dair kanıtlar bulundu.

AV1'in en önemli avantajlarından biri, mevcut video codec bileşenlerinden ('codec', bir videonun akış için kodlandığı ve ardından görüntüleme için kodunun çözüldüğü algoritmadır) daha verimli olması. Yani, aynı kalitede video akışı yapmak için daha az veri kullanmanız veya aynı miktarda veriyi, aşırı veri kullanmadan 8K'yı desteklemek gibi daha yüksek kaliteli video akışı için kullanabilmeniz mümkün olur.

YouTube tarafından tüm 8K videoları için AV1kullanılıyor ve Netflix, bant genişliği kullanımını azaltmak için gelecekte tüm akışlar için AV1'e geçmek isteğini belirtti. Ancak henüz bu format Apple cihazlarında desteklenmiyor.

Codeworkshop.net (FlatpanelsHD aracılığıyla), tvOS/iOS/iPad 16 beta sürümlerinin bir AV1 seçeneği içerdiğini söylüyor. Bu da doğal olarak, bir sonraki Apple TV sürümünün Apple TV 8K olacağı iddialarının doğmasına neden oluyor.

Apple henüz bu konuda bir doğrulama yapmış olmasa da, bir Apple TV 8K ihtimalinin oldukça yüksek göründüğünü söyleyebiliriz.