Apple'ın, 2 farklı katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı iddia edildi

Apple hayranları heyecanla katlanabilir bir iPhone beklerken, teknoloji devinin bu iPhone'u gerçeğe dönüştürmek için 2 farklı prototipe sahip olduğu iddia ediliyor.

Apple'ın, 2 farklı katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı iddia edildi

Kapaklı telefonların popüler olduğu zamanlar, Apple'ın iPhone'u tanıtmasıyla sona ermişti. Ancak Samsung'un katlanabilir ekran teknolojisinin örneklerini CES fuarlarında göstermesinin ardından bu moda yeniden talep görmeye başladı. Tabii ki başta Samsung olmak üzere pek çok Android üreticisi, çok sayıda katlanabilir ekranlı - kapaklı telefonu piyasaya sürmeye başladı.

Apple hayranları da, rakiplerinde olduğu gibi, katlanabilir iPhone'lar istiyordu ama şirket bu konuda sessiz kaldı, kalmaya da devam ediyor. Ama yakın bir zamanda katlanabilir bir iPhone göreceğimize dair söylentiler hız kesmiş değil.

Apple'ın ilk katlanabilir ürününü planladığını doğrulayan bir rapordan birkaç gün sonra, The Information Cupertino editörleri, Apple'dan sızdırdıkları bilgiyle en az iki katlanabilir iPhone prototipi üzerinde çalışıldığını açıkladırlar.

Katlanabilir bir iPhone'un avantajlarından biri, onu tipik akıllı telefonlardan daha küçük ve daha taşınabilir hale getirmek. Buna ek olarak, Samsung'un Galaxy Z Flip'inde olduğu gibi, 90 derecelik bir açıyla açarak bir stand yardımı olmadan fotoğraf çekmek de mümkün oluyor.

Peki katlanabilir iPhone ne zaman gelecek?

Sızıntılar, bu katlanabilir iPhone'un henüz erken geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. Ancak katlanabilir bir tablet isteyenler biraz daha fazla bekleyecek, çünkü daha büyük form faktörlü katlanabilir bir iPad'in de kendi zorlukları bulunuyor. Elektronik üreticileri müşterilerini riskli bir ürünle kaybetmeyi göze almak istemediği için katlanabilir tabletleri henüz göremiyoruz.

Apple'ın planlarına göre, şirket mevcut iPhone modellerinin yarısı kadar ince bir cihaz geliştirmek istiyor, böylece katlandığında oluşan form çok kalın olmayacak. Katlanabilir iPhone'da, Galaxy Z Flip gibi dışa dönük bir ekran da düşünülüyor.

Rapor, Apple'ın bu projeye 2020 civarında başladığına, ancak tamamlanana kadar birkaç yıla daha ihtiyacı olabileceğine inanıyor. Daha da ilginci, Koreli yayın kuruluşu The Elec, Apple'ın iPad Mini ile yaklaşık aynı boyutta olacak katlanabilir bir cihaz için 2026 veya 2027 çıkış tarihini düşündüğünü de öğrendi. Ama bu tarihler o kadar uzak ki, Apple katlanabilir cihaz üretene kadar insanlar katlanabilir cihaz modasından sıkılıp yeni ufuklara yelken açmaya başlayabilirler.